چه کسانی از برگزاری نمایشگاه خودرو در سئول سود می برند؟
علی رغم مصوبه شورای دوم مبنی بر ممنوعیت برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در نمایشگاه بین المللی تهران در خیابان سئول، نمایشگاه خودرو در این محل برگزار میشود.
به گزارش خودروکار، در حالی که این روزها شهر تهران بدون شهردار اداره میشود و انتظار میرود متولیان امر به منظور احترام به حقوق مردم تا زمان تعیین شهردار، پایبندی بیشتری به رعایت مصوبات شورای شهر که برگزیدگان مردم هستند داشته باشند، قرار است در تاریخ 29 اردیبهشت نمایشگاه خودرو که از نمایشگاههای پر مخاطب به شمار میرود، بر خلاف مصوبه قانونی شورای شهر در نمایشگاه بین المللی تهران در خیابان سئول برگزار شود.
شورای شهر تهران در سال 83 به منظور جلوگیری از ترافیک طولانی مدت خیابانهای منتهی به نمایشگاه بین المللی تهران، قانونی را تصویب کرد که موجب آن برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در این محل ممنوع اعلام شد.
شورای دوم در نهم تیرماه 1383 ماده واحدهای تصویب کرد که به موجب آن تاکید شد: با توجه به مسائل و مشكلات ترافیكی برگزاری نمایشگاههای مختلف در محل فعلی نمایشگاه بینالمللی تهران برای ساكنان محلی و مسافرتهای درونشهری در این منطقه و جهت جلوگیری از مشكلات عدیده و روزافزون دیگر در طول سالیان متمادی ناشی از این امر، شهرداری تهران مكلف است از تاریخ اول مردادماه سال جاری از برگزاری نمایشگاه در محل مذكور جلوگیری کند.
گفتنی است؛ بر اساس تبصرهای که در این ماده آمده است، شهرداری تهران موظف است ضمن هماهنگی با مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط جهت جانمایی محلهای مناسب برای برگزاری نمایشگاهها با محوریت مسائل حملونقل و ترافیكی همكاری لازم را معمول کند.
این مصوبه در هفتاد و هشتمین جلسه شورای دوم با شماره پرونده 399 در تاریخ 14 تیر 83 با شماره ابلاغ 160/541/6623 صادر شد.
اما این مصوبه با اعتراض فرمانداری تهران روبرو میشود که شورا در پاسخ به این اعتراض و ذکر دلایل این مصوبه اعلام میکند: بروز مزاحمتهای ناشی از برگزاری نمایشگاهها در محل فعلی آن (واقع در خیابان سئول) برای ساكنان شهر تهران و خصوصاً برای اهالی منطقه مربوطه امری بدیهی و آشكار است و ارائه هیچگونه مستندی در این زمینه لازم به نظر نمیرسد.
شوارری شهر با اشاره به مقررات مندرج در بند 20 ماده 55 قانون شهرداری و تبصره ذیل آن تاکید میکند، شهرداری مكلف به جلوگیری از ایجاد و نهایتاً تعطیل اماكنی است كه به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساكنان شهرها هستند. با توجه به بداهت مراتب مندرج در این مستند قانونی و همچنین دایره شمول وسیع عناوین به كار گرفتهشده در آن توسط قانونگذار، در این خصوص نیز ارائه مستند دیگری مبنی بر وجود این تكلیف برای شهرداری ضروری به نظر نمیرسد.
شورای شهر با تکیه به مراتب مندرج در بندهای 2، 19 و 29 ماده 71 قانون تشكیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی كشور و انتخابات شهرداران مصوب اول خرداد 1375 تاکید میکند که اقدام به تصویب مصوبه صدرالذكر کرده و مندرجات متن این مصوبه نیز كه بر مبنای وظایف قانونی شوراهای اسلامی شهرها تنظیم شده، چیزی جز یادآوری تكلیف قانونی شهرداری (مندرج در بند 20 ماده 55 قانون شهرداری و تبصره آن) نیست.
شورا در ادامه با اشاره به اینکه مصوبه مورد بحث شورای اسلامی شهر تهران مورد اعتراض قرار گرفته و تبعاً فرآیند تقنینی آن متوقف شده است، تاکید میکند: از آنجا كه این مصوبه صرفاً واجد جنبه یادآوری در زمینه تكالیف قانونی شهرداری بود، لذا صرفنظر از مسئله اجرایی شدن و یا نشدن مصوبه مورد بحث، شهرداری تهران كماكان موظف به انجام تكالیف قانونی خود، مندرج در بند 20 ماده 55 قانون شهرداری و تبصره ذیل آن است.
چه کسانی از برگزاری نمایشگاه خودرو در تهران سود میبرند
اکنون در شرایطی که برخی از این گونه نمایشگاهها در مصلی تهران و برخی هم در شهر آفتاب برگزار میشود، این پرسش مطرح میشود که وقتی شهروندان از ترافیک ناشی از برگزاری نمایشگاه خودرو در این محل متضرر میشوند و منع قانونی هم برای برگزاری آن وجود دارد، چه کسانی از آن سود میبرند.
برگزاركنندگان و شركت نمايشگاه در این نمایشگاه اولین گروهی هستند که به منظور دسترسی آسان مشتریان، جذب بیشتری میکنند و در نهایت سود بیشتری هم میبرند.
اما در شرایطی که صدور مجوز برای برگزاری نمایشگاه در اختیار خودروسازان نیست، باید پرسید مرجع صادر کننده این مجوز، چه سودی از صدور غیر قانونی این مجوز برده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/