به گزارش خبرنگارخودروکار، خسارت در جریان هر تصادفی، در ابتدا خساراتي است كه به اشخاص ثالث وارد می شود كه لزوماً و برحسب قانون، مقصر حادثه ملزم به جبران آن و ديگر خساراتي است كه به وسيلهنقليه مقصر حادثه، راننده و سرنشينان آن وارد ميآيد.
خسارات دسته اول را ميتوان از محل بيمهنامهشخص ثالث و يا مازاد ثالث جبران كرد و خسارات دسته دوم خود شامل دو قسمت است كه خساراتمالي و خسارات جرح و فوت از اين دستهاند.
بخش نخست خسارات دسته دوم را ميتوان از محلبيمهنامه بدنه اتومبيل جبران كرد و بخش دوم آن يا بايد از طريق بيمهنامه حوادث سرنشين جبران شود ويا بيمهنامه ديه اين گونه خسارات جرح و فوت را جبران كند.
دراين حالت چنانچه شركت بيمهسرنشينان اتومبيل را بيمه كرده باشد، در صورت بروز خسارات جرح و فوت، آن را جبران خواهد كرد.
خطرهاي مورد تعهد بيمهگر چیست؟
براساس شرايط بيمهنامه حوادث سرنشين، چنانچه وسيله نقليه مورد بيمه به علت آتشسوزي،انفجار، واژگون شدن، منحرف شدن و يا سقوط باعث بروز هرگونه خسارت جرح و فوت سرنشيناناتومبيل شود، بيمهگر متعهد است خسارات وارد را براساس شرايط بيمهنامه پرداخت كند.
البته تعهد بيمهگر در مورد بيمهنامه حوادث سرنشين محدود به ظرفيت مجاز اتومبيل مورد بيمهاست. در واقع بيمه سرنشين نوعي بيمهنامه حادثه است كه در آن خطرات مورد بيمه، محدود بهمواردي است كه در بيمهنامه از آنها به عنوان حوادث مشمول بيمه نام برده شده است.
خطرهاي خارج از تعهد بيمهگر چیست؟
سرنشينان وسيله نقليه مورد بيمه در مقابل حوادث مذكور در بند تحت پوشش بيمهاي قراردارند و تابع شرايط عمومي بيمهنامه حوادث سرنشين هستند. اما در صورتي كه بروز و منشأ حادثه يكي از خطرات مذكور در ذيل باشد، بيمهگر تعهدي در جبران خسارت ندارد.
خسارات ناشي از خطراتطبيعي مانند زلزله، سيل، طوفان، صاعقه و آتشفشان كه انسان در ظهور وبروز آنها دست نداشته و بروز آن خارج از اراده بشر است.
خسارات ناشي از جنگ، شورش، آشوب، بلوا، اعتصاب و ... كه معروف به خطرات اجتماعياست قابل جبران نيست مگر اين كه شرط خلاف ديگري بين طرفين قرارداد توافق شده باشد.
خسارات ناشي از كاربرد وسيله نقليه در مسابقات شرطبندي و آزمايش هاي رانندگي.
خسارات ناشي از تشعشعات راديواكتيويته و اشعه يونزا.
خسارات وارد به سرنشينان اتومبيل چنانچه در زمان سوختگيري آن ايجاد شده باشد.
اصولا خسارات وارد در صورتي قابل جبران است كه راننده داراي گواهينامه مجاز رانندگي باشد.
درصورتي كه حادثه منجر به نقص عضو و ازكارافتادگي سرنشينان اتومبيل شود، غرامت براساس جدولنقص عضو و ازكارافتادگي پرداخت و تسويه خواهد شد.
انتهای پیام/