کاهش ذخایر بنزین؛ نتیجه بیتوجهی به سوخت گاز
نگاهی به آمار نشان می دهد طی سال های ۹۲ تا ۹۵ ذخایر بنزین کشور کاهش یافته است؛ این موضوع، توجه به توسعه صنعت سی.ان.جی و جایگزینی آن با بنزین را به یک الزام تبدیل کرده است.
به گزارش خودروکار، پیش از این، در شرایطی که انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی و سایر فعالان این حوزه از اقدامات موثر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به عنوان سیاست گذار در صنعت سی ان جی نا امید شدند، تلاش کردند تا خود، آستین بالا زده و از سایر بخش های دولتی در این راستا کمک بگیرند.
به این ترتیب محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامهای از اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد تا در مورد ایجاد اختلاف قیمت بین گاز و بنزین (طبق استانداردهای بین المللی قیمت گاز باید ۲۰ نرخ بنزین باشد)بررسی صورت بگیرد.
به گفته محسن مشایخی، رییس دبیرخانه دائمی صنعت سی.ان.جی یکی از مهم ترین بخش های اجرایی شدن طرح سی.ان.جی مقوله تجهیزات مورد استفاده در خودروهای گازسوز است که متاسفانه طی سال های گذشته به دلیل حجم بالای واردات مخازن سی ان جی چینی غیر استاندارد شاهد حوادث بسیار زیادی در این زمینه بودیم که اصلاح این روند نیز توجه ویژه ای می طلبد.
درحالی که کارنامه چهار ساله فعالیت عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در بخش صنعت سی.ان.جی چندان پر بار نیست، فعالان این صنعت دست به دامن وزارت صنعت شده و مجاری صنفی اقدام به جان دادن دوباره به این صنعت کرده اند. محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای نوسازی و البته تخصیص مخازن سی.ان.جی خودروهای گازسوز را به دست فعالان این صنعت سپرده است. البته در این میان برخی از بانک ها با ارائه تسهیلات(با شرایط مطلوب بازپرداخت) اقدام به ایجاد جذابیت برای این صنعت کرده اند.
همگی این تلاش ها از بخش خودروسازی تا تامین مخازن سی.ان.جی و پرداخت تسهیلات پس از سال ها گوشه نشینی صنعت سی.ان.جی انجام می شود. صنعتی که قرار بود رشد آن سهم بنزین در مصرف سوخت را کاهش دهد.
گواه بی توجهی به این صنعت را علاوه بر رشد کند مصرف سی ان جی می توان در افزایش واردات بنزین و در ادامه کاهش ذخیره آن دنبال کرد. به این ترتیب که طبق آمار به دست آمده، ذخایر استراتژیک بنزین کشور طی سال های ۹۲ تا ۹۵ حال و روز خوبی ندارد.
این آمار می گویند وضعیت موجودی بنزین در پایان سال ۹۲ معادل ۱۷۰۵ میلیون لیتر، پایان سال ۹۳، ۱۱۷۹ میلیون لیتر، پایان سال ۹۴، ۱۳۱۵ میلیون لیتر و در پایان سال ۹۵، ۸۶۶ میلیون لیتر بوده است. به عبارتی میزان ذخایر استراتژیک بنزین کشور طی ساله های ۹۲ تا ۹۵ با کاهش ۸۳۹ میلیون لیتری مواجه بوده است. در بخش تولید گازوییل نیز آمار امیدوار کننده ای وجود ندارد. محصولی که دولت تدبیر و امید می گوید برای نخستین بار آن را صادر کرده است.
طبق آمار موجود میزان تولید این فرآورده در سال ۹۲، ۹۸ میلیون لیتر در روز بوده که این میزان در سال ۹۵ با طی روندی نزولی به ۸۹ میلیون لیتر در روز رسیده است که به گفته یک مقام آگاه به نظر می رسد صادرات گازوییل با توجه به روند کاهشی تولید آن از ذخایر این فرآورده انجام شده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/