به گزارش خبرنگار خودروکار، رعایت چندین نکته میتواند موجب افزایش عمر مفید خودرو شود.
بلافاصله بعد از روشن کردن موتور خودرو، دور موتور آن را بالا نبریدبسیاری از مردم اینطور فکر میکنند که اگر بلافاصله بعد از روشن کردن موتور سرد با آن تهاجمی رانندگی کنند به گرم شدن موتور کمک میکند و آن را برای رانندگی آماده میکند. ولی در واقع این کار بدترین آسیبها را به موتور خودروی شما میرساند.
هنگامیکه موتور بیش از چند ساعت خاموش بوده است، روغن به کارتل برمیگردد و هیچ روغنی در سر سیلندر برای روغنکاری قطعات بالایی موتور وجود ندارد. برای اینکه آسیبی به خودروی شما نرساند پس از روشن کردن موتور سرد اجازه دهید یک دقیقه با دور آرام، درجا کار کند تا روغن به قطعات بالایی موتور برسد و بدون اینکه صدمهای ببیند آماده حرکت شود. پس از یک دقیقه میتوانید به آرامی حرکت کنید.
تا وقتی آمپر آب رادیاتور بالا نیامده، از بالا بردن دور موتور خودداری کنید. اگر خودروی شما آمپر آب ندارد، میتوانید گرم شدن بخاری خودرو را ملاک قرار دهید. بهمرور زمان، صدای موتور را در حالت سرد و گرم تشخیص میدهید.
وضعیت لاستیکها و مایعات خودرو را چک کنیداگر هر هفته یکبار فقط چند دقیقه وقت صرف کنید، از دردسر و هزینه اضافی در امان خواهید بود. فقط کافی است مایعات خودرو را چک کنید. خودرو را در یک سطح صاف (بدون شیب عرضی و طولی) متوقف کنید. دقت کنید برای چک کردن مایعات خودرو، موتور حتماً باید سرد باشد؛ یعنی حداقل یک ساعت پیش آن را خاموش کرده باشید. بههیچعنوان برای بازدید دورهای، دست به موتور داغ نزنید. ممکن است دچار سوختگی شدید شوید و همزمان به موتور خودرو نیز آسیب بزنید.
در کاپوت را باز کنید، گیج روغن را بیرون بکشید با دستمال آن را پاک کنید، مجدداً در جای خودش قرار دهید و سپس دوباره آن را بیرون بکشید تا سطح روغن موتور و رنگ آن را بررسی کنید. باید سطح آن فول، رنگ آن نیز تمیز باشد و نباید سیاه و پر از جرم باشد.
مایع سیستم خنککننده (آب رادیاتور) را هم چک کنید، باید رنگ تمیزی داشته باشد و اثری از روغن یا کف کرمرنگ در آن نباشد. مایع هیدرولیک فرمان و روغن ترمز را نیز بررسی کنید. پس از انجام این کار فشار باد لاستیکها را بررسی کنید، فشار مناسب همیشه روی لاستیک نوشته شده است. اگر قرار است باد لاستیکها را تنظیم کنید، خودرو باید سرد باشد؛ یعنی برای تنظیم باد، باید به یک مکانیکی حداکثر در فاصله ۵ دقیقهای محل سکونت خود مراجعه کنید.
بررسی روغن گیربکس، چه در خودروهای دندهای و چه در خودروهای اتوماتیک، بهآسانی بررسی بقیه مایعات خودرو نیست. برای چک کردن این مورد، هر دو هفته الی یک ماه، به تعمیرگاه مراجعه کنید و از متخصصان بخواهید وضعیت سلامت روغن گیربکس را تأیید کنند. اگر خودروی دندهای دارید، زوزه کشیدن گیربکس در دندههای مختلف میتواند نشان از وضعیت نامناسب روغن گیربکس باشد.
شما از ما بپرسید!
*** گفتنی است شما مخاطبان عزیز نیز میتوانید سوالات یا مشکلات فنی خودرویی خود را در این صفحه با ما در میان بگذارید تا «خودروکار» به آنها پاسخ دهد.
انتهای پیام/