به گزارش خبرنگار خودروکار، فلیپ موناز، یک تحلیلگر بین المللی در این خصوص گفت: "شاسی بلند یک پدیده جهانی است که اولین بار در آمریکا شکل و سپس اروپا را در بر گرفت و حالا در حال فراگیر شدن در بازارهای نوظهور خودرو کشورهای برزیل، چین، هند و آسیای جنوب شرق است."
آمار پیش رو نشان میدهد که رشد فروش شاسی بلندها در اروپا نه تنها کاسته میشود بلکه افزایش مییابد. سال گذشته سهم بازار شاسی بلندها از بازار خودرو اروپا معادل 26 درصد بود که در مقایسه با رقم 8 درصدی سال 2007 رشد چشمگیری را به نمایش میگذارد. پیش بینی خودروسازان برای سال جاری فروش 4 میلیون شاسی بلند است که سهم بازار این خودروها را تا 28 درصد در اروپا افزایش خواهد داد. انتظار میرود حجم فروش این سگمنت تا سال 2020 د ر اروپا به رقم 5.7 میلیون دستگاه رسیده و سهم شاسی بلندها در بازار خودروهای اروپا را به 34 درصد برساند.
داستانی مشابه در بازار خودرو چین نیز برقرار است. بر اساس آمار انجمن صنعت چین (CAAM)، در نیمه اول سال جاری 40 درصد آمار فروش 4.5 میلیون دستگاهی کشور چین در اختیار سگمنت شاسی بلند قرار داشت. بر اسا داده ها و آمار فروش شاسی بلندها فروش بیشتر 4 برابری در مقایسه با سال 2011 را رقم زده اند.
دلیل استقبال اینچنینی در کاربردی و همه جانبه بودن شاسی بلندها بخصوص در کلاس های فراتر از پریمیوم است که خریدار را ترغیب می کند این سگمنت را در میان سایر سگمنتهای موجود برتر دانسته و برای خرید انتخاب کند. از این رو با محبوب و مطلوب شدن شاسی بلند برای خریدار وی هزینه بیشتری برای تملک آن پرداخت کرده و از این رو سود شرکت تولد کننده نیز افزایش مییابد.
خودروسازان جهانی روز به روز به سگمنت شاسی بلند وابسته تر می شوند. بر اساس دادههای پنج ماهه اول سال جاری پرفروشترین برندهای شاسی بلند ساز در اروپا را به ترتیب برندهای نیسان، هیوندای، کیا، مزدا، میتسوبیشی، جگوار، لکسس، پورشه، مزراتی و ولوو تشکیل میدهند. ساموئلسون، مدیرعامل ولوو بر این اساس گفت: " در حال حاضر شاسی بلندها نیمی از محصولات تولیدی این برند را تشکیل می دهند درحالی که سودآوری آن ها برای این شرکت بیش از 50 درصد است."
با ورود خودروسازان مطرحی چون جگوار، مازراتی و
بنتلی و همچنین نجوای رولز رویس، فراری و لامبورگینی برای آغاز تولید و ارائه شاسی
بلند تحت برند انحصاری خود پر واضح است که اهمیت این سگمنت در بازار جهانی رفته
رفته افزایش یافته و امروزه نمی توان از آن به عنوان افزاینده تنوع سبد محصول یاد
کرد چرا که حال حجم گستردهای از سود شرکت های مطرح خودروسازی جهانی را به خود
اختصاص میدهد.
منبع: Automotive News
مترجم: مصطفی انیسی
انتهای پیام./