
به گزارش خبرنگار خودروکار، پنجشنبه هفته گذشته، محمدرضا نعمت زاده، به بازدید از خط تولید بن رو رفت، دیداری که با توجه به مطرح شدن نام این خط تولید سایپا برای فروش، طی چند ماه گذشته، این موضوع را جدی تر می کند.
دیدارهای دولتی ها از خطوط تولید قطعه سازان و خودروسازان یا شرکت های فعال در زمینه خودرو، همواره با خبر یک معامله یا مشارکت همراه بوده است. مثلا بازدید نعمت زاده از گروه صنعتی ماموت که گزینه مشارکت فولکس واگن در ایران بود.
چند روز پس از این دیدار موضوع راه اندازی شهر خودرو در البرز مطرح شد که شنیده ها حاکی از این بود که ماموتی ها می خواهند برای همکاری با فولکس واگن بخشی از سرمایه ساخت این شهر را تامین کنند و چند هفته بعد از این دیدار از سوی رییس هیأت عامل ایدرو عنوان شد که به زودی یک شرکت بخش خصوصی ایران با یک شرکت آلمانی قرار مشارکت امضا می کند.
حالا بازدید وزیر صنعت از خط تولید بن رو که پیش از این یکی از گزینه های فروش به رنو بود، این پرسش را پررنگ می کند که آیا سایپایی ها در حال آماده سازی این خط تولید برای فروش هستند؟
نیمه دی ماه سال گذشته بود که انتشار اخبار متنوع درباره نحوه مشارکت رنو با خودروسازان ایرانی آغاز شد. خرید پارسخودرو بالقوهترین گزینه رنو بود که اجازه بالفعل شدن پیدا نکرد.
پس از گزینه پارس خودرو، محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت در اختیار قرار دادن یکی از سایتهای تولید خودرو سایپا را به رنو مطرح کرد که پس از این صحبت «بن رو» بهعنوان اصلیترین گزینه فروش مطرح شد. پس از این حاشیه در نهایت مهدی جمالی، مدیرعامل سایپا اعلام کرد که قرارداد رنو با این شرکت تا نیمه اسفند به امضا خواهد رسید.
نیمه اسفند هم به آخر شهریور رسید همچنان خبری از امضای قرارداد رنو با سایپا نیست اما بازدید وزیرصنعت از خط تولید بن رو، می تواند نشانه ای برای آماده سازی فروش بن رو به رنو باشد.
سایت «بن رو» در دهه 80 توسط بخشخصوصی برای تولید خودروهای فیات در ساوه تاسیس شد؛ پروژهای که در همان ابتدای راه با شکست مواجه شد، تا اینکه گروه خودروسازی سایپا، این شرکت را خریداری کرد.بنرو یکی از بهترین خطوط پیش رنگ را در ایران دارد البته بهتر از بنرو تکنولوژی پیش رنگ ایران خودرو است اما میتوان گفت که در گروه خودروسازی سایپا، بنرو بهترین خط پیشرنگ را دارد.
در مقیاس بخشخصوصی، بنرو دستگاههای تست پایان خط خوبی هم دارد. البته رنو با خریدن بن رو، آن ارزش افزودهای را که میتوانست با خرید پارس خودرو برسد به دست نیاورد زیرا پارسخودرو بیش از 2.5 برابر بنرو ظرفیت تولید دارد، همچنین موقعیت مکانی بهتری هم نسبت به بنرو دارد. شاید اگر رنو میتوانست در ایران کارخانه تاسیس کند، ظرف 24 ماه کارخانه بهتری تاسیس میکرد اما در کل بنرو جزو یکی از خطوط تولید خوب ایران به شمار می رود.
انتهای پیام/