به گزارش خودروکار - در این شناسنامه مبدا مواد معدنی، مقدار مواد بازیافتی استفادهشده و میزان کربن دیاکسید تولیدشده در فرآیند ساخت ثبت میشود. این شناسنامه «پاسپورت باتری» نام دارد و ولوو اولین خودروسازی است که این مدرک را همراه با ماشین به مشتری ارائه میدهد. پاسپورت باتری با همکاری شرکتی انگلیسی به نام سیرکیولار با فناوری بلاکچین (Block Chain) ساخته شده است.
بلاکچین روشی غیرمتمرکز، با امنیت بالا و شفاف برای ذخیره اطلاعات است و امکان تغییر یا دستکاری اطلاعات در آن بسیار دشوار است. شرکت سیرکیولار تمام مسیر ساخت باتری را بررسی کرده و مبدا مواد معدنی بهکاررفته در باتری را مشخص و ثبت میکند. این شرکت همچنین صورتحساب ماهانه انرژی قطعهسازان را بررسی میکند تا ببیند چقدر از انرژی آنها از منابع تجدیدپذیر تامین میشود
از این طریق میزان کربن دیاکسیدی که در ساخت باتری تولید شده تعیین میشود.با دستور اتحادیه اروپا همه ماشینهای الکتریکی از سال ۲۰۲۷ باید پاسپورت باتری داشته باشند. EX۹۰ لوکسترین مدل ولوو است.
این ماشین ۵۱۷اسببخار نیرو دارد و با هر بار شارژ میتواند ۵۸۰کیلومتر حرکت کند. شتاب صفر تا ۱۰۰کیلومتر ماشین کمتر از پنج ثانیه است. ارزانترین مدل EX۹۰ در سوئد ۹۹۷هزار کرون (معادل ۹۴هزار دلار) است.