کد خبر: ۵۹۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶

واکنش پلیس راهور به مقصریابی صمت

با گذشت سه‌روز از اظهارات رئیس سازمان توسعه تجارت که عنوان کرده بود علت کندی واردات خودرو را باید از پلیس راهور جویا شد، روز گذشته، معاون پلیس راهور فراجا در واکنش به این اظهارات تاکید کرد، خودروهای وارداتی در صورتی که مجوزهای موردنیاز را کسب کرده باشند، طی ۴۸ساعت شماره‌‌‌گذاری می‌‌‌شوند.
به گزارش خودروکار -  فرآیند واردات خودرو به کشور همچنان کند پیش می‌رود، این در شرایطی است که در هر مقطعی، یک نهاد یا سازمان به عنوان سرعت‌گیر واردات شناخته می‌شود. در کنار عوامل مقصر در واردات قطره‌چکانی اما اعداد و ارقام مختلفی از طرف دولت و مجلس برای تعداد خودروهایی که منتظر شماره‌‌‌گذاری هستند یا وارده شده‌اند، عنوان می‌شود.


برای مثال روح‌‌‌الله عباسپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن، ۲۸آبان‌ماه گفته بود که «بالغ بر ۲۰هزار دستگاه خودروی وارداتی در گمرک کشور وجود دارد که باید شماره‌گذاری شوند». 

روابط‌عمومی گمرک جمهوری اسلامی نیز اخیرا این عدد را ۴‌هزار و ۳۸۶دستگاه خودرو عنوان کرده بود. اما با آمار متفاوت خودروهای شماره‌گذاری‌شده یا واردشده، در هر مرحله به لیست مقصرهای کندی واردات، نهادها و سازمان‌های جدیدی اضافه می‌شود. 

به‌طوری که در دوره‌ای سازمان ملی استاندارد ایران، در دوره‌ای وارد‌کنندگان و در اظهارات اخیر رئیس سازمان توسعه تجارت نیز پلیس راهور در واردات قطره‌چکانی نقش دارند. 

در این زمینه مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت عنوان کرده بود که «شرکت‌ها می‌‌‌گویند پلیس راهور در اظهارنامه‌‌‌ها فرآیند را زمان‌بر می‌‌‌کند، دلیل طولانی شدن عرضه خودروها را باید از پلیس راهور جویا شد که آیا این موضوعات صحت دارد یا اینکه شرکت‌ها از این زمان‌بر بودن استفاده می‌کنند تا ریال بیشتری دستشان بماند.»

در نهایت اما بعد از مدت زمانی‌که سیاستگذار سعی داشت پیکان علل کندی واردات خودرو را به سمت پلیس بچرخاند، معاون پلیس راهور فراجا به این موضوع واکنش داشت. سردار رمضانی در این باره تاکید کرد: «در صورتی که ضوابط و مقررات از طرف واردکنندگان خودرو رعایت شده باشد و منع قانونی وجود نداشته باشد، پلیس راهور در کمتر از ۴۸ساعت فرآیند شماره‌‌‌گذاری را انجام می‌دهد.»

 بنابراین می‌‌‌توان گفت پلیس راهور از خود در مورد کندی واردات خودرو کاملا سلب تقصیر کرده و ادعای سیاستگذار در این مورد را تکذیب کرده است.

سردار رمضانی همچنین اشاره‌‌‌ای به آمار خودروهای وارداتی داشت که تاکنون شماره‌‌‌گذاری کرده‌‌‌اند. بر این اساس در سال‌جاری تنها‌ هزار و ۱۲۰دستگاه خودروی سواری خارجی پلاک‌‌‌گذاری شده‌‌‌اند. رمضانی در این باره گفته است: «در طول ۱۰ماه سال ۱۴۰۲ تعداد ۴‌هزار و ۹۸۰دستگاه خودروی سنگین و ‌هزار و ۱۲۰دستگاه خودروی سبک وارداتی شماره‌‌‌گذاری شده‌اند.» البته رسانه‌‌‌های نزدیک به دولت روز گذشته تیترهایی با عنوان پلاک‌گذاری ۶۱۰۰دستگاه خودروی وارداتی در سال‌جاری داشتند، اما باید توجه کرد که تنها بخش کوچکی از این میزان مربوط به خودروهای سواری بوده و خودروهای سنگین بخش عمده این رقم را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.

 

طبق آمار گمرک ایران، واردات قطعی خودرو در ۹ماهه امسال ۴‌هزار و ۳۸۶دستگاه بوده است اما حالا اعداد و ارقام اعلامی معاون پلیس راهور نشان می‌دهد که تنها‌ هزار و ۱۲۰دستگاه شماره‌‌‌گذاری شده‌‌‌ که شامل تنها ۲۵‌درصد از خودروهایی است که واردات قطعی داشته‌‌‌اند. پلیس راهور هم می‌‌‌گوید طی ۴۸ساعت کار شماره‌‌‌گذاری را انجام می‌دهد. پرسشی که در این میان خودنمایی می‌کند این است که چه عاملی موجب شده است تا ۷۵‌درصد باقی‌‌‌مانده از خودروهای واردشده هنوز برای تحویل شماره‌‌‌گذاری نشده باشند.
برچسب ها: پلیس راهور
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار