کد خبر: ۵۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۱
مدیرعامل ایران خودرو در آیین معرفی موتور جدید تاکید کرد:

تجهیز ۳۵درصد محصولات ایران خودرو به موتور جدید/ خروج ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از جیب خودروسازان با قیمت گذاری دستوری

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو از تجهیز ۳۵ درصد محصولات ایران خودرو به موتور جدید از سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خودروکار - مهدی خطیبی در آیین معرفی و آغاز تولید انبوه موتور جدید گروه صنعتی ایران خودرو و پلتفرم بومی برق و الکترونیک که با حضور امیرحسین قناتی معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا و محمدرضا فیض بخش رییس هیات مدیره گروه صنعتی ایران خودرو برگزار شد، گفت: در این گروه خودروسازی سه خانواده موتور به تولید می رسد که ۴۱ درصد تولید با موتورهای EF7 و XU و ۵۱ درصد با موتور TU صورت می گیرد.
 وی با بیان این که موتور جدید EFP که امروز معرفی شده بر روی یک دستگاه دنا نصب شده است، می افزاید: بر اساس برنامه ریزی انجام شده ۳۵ درصد محصولات در سال آینده به این موتور مجهز خواهند شد که از این پس شاهد تولید محصولات با کیفیت با این موتور خواهیم بود. 
خطیبی با اشاره به مالکیت معنوی این موتور که متعلق به ایران خودرو است، افزود: این موتور در مرحله نخست در دنا، اوایل سال آینده بر روی تارا و در شهریور ۱۴۰۲ بر روی ریرا نصب خواهد شد که پیش بینی می شود تولیدات با کیفیت تری را رقم‌ بزنیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تصریح کرد: در حال حاضر شاهد افزایش ۱۵۰ هزار دستگاهی تولید نسبت به سال قبل و افزایش صدور فاکتور به همین میزان هستیم و در این شرایط تنها موضوعی که صنعت خودرو را آزار می دهد قیمت گذاری دستوری تحت عنوان انحصار است.
وی با اشاره به سهم ۳۸ درصدی سایر خودروسازان در بازار خودرو گفت: در چند سال اخیر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از جیب خودروسازان خارج شده که باید مشخص شود این میزان عاید چه گروه هایی در کشور شده چرا که در حال حاضر یک‌چهارم مردم در قالب بورس و سهام عدالت، سهامدار ایران خودرو هستند که باید منافع این عده تامین شود، بنابراین لازم است بازنگری در عنوان انحصار انجام شود.
خطیبی با تاکید بر تعیین‌تکلیف هرچه سریع تر ماده ۹۰ سیاست های اجرایی اصل ۴۴ افزود: براساس این ماده  دولت مکلف به جبران زیان بنگاه هایی است که مشمول قیمت گذاری دستوری بوده اند و از آن جا که 
مکلف به رعایت انتفاع سهامدار هستیم ، نباید اقدامی بر ضد منافع آن ها انجام دهیم از این رو درخواست می شود این ماده هرچه سریع تر اجرایی شود.
وی ادامه داد:  امسال حدود یک میلیارد دلار  بودجه تعریف شده و در این شرایط این پرسش مطرح می شود که این سرمایه باید از کجا تامین شود؟
خطیبی با بیان این که باوری در جامعه شکل گرفته تا ایران خودرو و سایپا باید زیان ده باشند، گفت: بررسی ها نشان می دهد که از نظر تعداد ۱۲ درصد و از نظر ریالی ۳۸ درصد بازار در اختیار خودروسازانی به غیر از ایران خودرو و سایپا است اما قیمت گذاری دستوری بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از کف دولت رفته است.

ویژگی های موتور جدید 

در ادامه اين مراسم مهدی رجبعلی، مديرعامل شركت ايپكو ( مركز تحقيقات موتور ايران خودرو) با اشاره به تلاش های انجام شده طی سال های گذشته در ايپكو گفت: راهبرد ايران خودرو در حوزه موتور طی سالهای گذشته به دو مسير ارتقاع موتورهای موجود و طراحی موتورهايی با فناوری روز بوده است براین اساس موتور EFP موتوری است كه می تواند استاندارد يورو٦ را پاس كند و از نظر مصرف سوخت نیز تا حدود یک ليتر نسبت به موتورهای مشابه كاهش مصرف دارد.

وی با بیان این که گشتاور موتور جديد تا ٢٤٠نيوتن متر افزايش يافته و تا ١٢٠ كيلووات قدرت دارد، افزود: گشتاور موتور در دوره های گسترده تری از موتور در دسترس است، از سوی دیگر دور موتور تا ٦ هزار و ۲۰۰ افزايش يافته است.

رجبعلی ادامه داد: در قطعات متحرك بازنگری انجام شده تا اصطكاك كاهش يابد و دورگيری موتور تسريع شود و در آينده اين موتور روی خودروهايی چون ريرا نصب خواهد شد.

تولید خودروهای مدرن با پلتفرم جدید  

محمدقاسمی، مديرعامل جتكو نيز در خصوص پلتفرم برق و الكترونيك بومی اين خودرو گفت: طراحی و توليد پلتفرم بومی با مالكيت معنوی گروه صنعتی ايران خودرو يك اتفاق بزرگ است و در حوزه تكنولوژی سعی شده بر مبنای فناوری های روز خودروسازان جهان استفاده شود.

او با بیان این که برای نخستین بار استانداردهای قوی در حوزه ايمنی اين پلتفرم استفاده شده و دستاوردهای ما در سطح يك طراحی برق و الكترونيك خودروسازان بزرگ جهان است، افزود: از اين رو در توسعه محصولات جديد اين پلتفرم می تواند باعث توليد خودروهای مدرن شود. در طراحی اين پلتفرم سعی شده زنجيره تامين قطعات مورد توجه قرار گيرد و به همين دليل در اين بخش تامين كنندگان متعددی در داخل داريم كه كار توسعه محصول و خدمات را ساده می كند، اين در حالي است كه تا ٢٥ درصد از ارزش يك خودرو در ايران خودرو مربوط به پلتفرم برق و الكترونيك است و با توسعه اين بخش اين ارزش تا ٤٥ درصد مطابق با معيارهای جهانی پيش خواهد رفت كه امكان استفاده از فناوری های جديد را فراهم می کند.

قاسمی اضافه كرد: در آينده ايران خودرو با اين روند پلتفرمی در اختيار خواهد داشت كه تنها با تغيير در نرم افزارها می تواند آپشن ها و امكانات بسياری را به محصولات اضافه كند.


واقعی شدن قیمت خودرو با بورس کالا
علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم گفت: هیچ تولید کننده‌ای قادر به ادامه تولید با زیان نیست و در این چارچوب عرضه خودرو در بورس می‌تواند به حذف سفته بازی و واقعی شدن قیمت خودرو کمک کند.

وی با بیان این که تولید موتور یکی از گلوگاه های صنعت خودرو است و گروه صنعتی ایران خودرو با تولید موتور جدید EFP گام مثبت و ارزشمندی در جهت بهبود کیفیت محصولات خود برداشته است، افزود: تولید موتور و طراحی پلتفرم نیازمند هزینه سنگینی است و شرط تامین این هزینه تولید در تیراژ بالاست و باید تولید میلیونی موتور را شاهد باشیم تا امکان رقابت داشته باشد.
وی با بیان این که صنعت خودرو با سه چالش اصلی مواجه است که نخستین عرصه در بخش تولید است، تصریح کرد: با توجه به نیاز کشور به خودرو و نقش خودروهای سواری و سنگین در زندگی مردم تعداد تولید خودرو بسیار اهمیت دارد و اکنون خودرو حلقه مهمی در زنجیره اقتصاد کشور و اگر صادرات آن توسعه یابد می تواند به کالای مهمی در سبد صادراتی کشور تبدیل شود.
کریمی، تقاضای موثر سالانه کشور به خودرو را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه اعلام کرد و افزود: علاوه بر این، سالانه چند هزار دستگاه خودرو برای جایگزینی خودروهای فرسوده نیاز است این در حالی است که تجربه قبلی نشان داده صنعت خودرو کشور قادر به تولید سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو است، اما در چند سال اخیر به دلیل تحریم های غرب و شیوع کرونا تیراژ تولید خودرو کاهش یافت.
کریمی چالش دوم را کیفیت و مطالبه بحق مردم دانست و افزود: همان‌طور که اعتقاد داریم باید از تولید داخلی حمایت شود تا به تولید کننده امکان افزایش تولید حتی با کیفیت پایین داده شود و در ادامه این کیفیت ارتقا یابد، باید تولیدکنندگان نیز حداکثر تلاش خود را برای ارتقای کیفیت و بهبود جایگاه محصولات خود در بازار داخلی و بازارهای جهانی به کار گیرند تا طی یک زمان‌بندی مشخص به کالاهای با کیفیت دست یابیم.
وی افزود: این که در شرایط تحریم میزان داخلی سازی برخی خودروها به ۷۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته کار کمی نیست، همچنین علاوه بر بهبود کیفیت، ایران خودرو و سایپا طی امسال و سال آینده ۱۲ محصول جدید را به بازار عرضه می کنند.
بن بست قیمت گذاری دستوری 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای  اسلامی موضوع قیمت گذاری را چالش سوم صنعت خودرو قلمداد کرد و گفت: همه تلاش تولیدکنندگان کالا و خدمات بر آن است که سود متعارفی از تولید و عرضه محصولات داشته باشند و در صنعت خودرو نیز، خودروسازان با بالغ بر هزار قطعه ساز و چندین شرکت خودروسازی باید بتوانند محصولات خود را با قیمت تمام شده واقعی و سود متعارف به بازار عرضه کنند، بر این اساس حدود ۲۰ میلیون سهام‌دار ایران خودرو یا هر بنگاه اقتصادی دیگر برای تداوم تولید باید سود داشته باشند تا دولت نیز بتواند از این سود مالیات بگیرد.
کریمی با اشاره به کاهش نرخ مالیات تولیدکننده در بودجه های سنواتی، افزود: در بودجه سال جاری نرخ مالیات واحدهای تولیدی از  ۲۵ به ۲۰ درصد کاهش یافته و امسال هم پیشنهاد داده‌ایم تا نرخ مالیات واحدهای تولیدی هفت درصد دیگر کاهش یافته و فرصت سرمایه گذاری و نوسازی ماشین آلات بنگاه های تولیدی فراهم شود.

کریمی با تاکید بر ضرورت همکاری ایران خودرو و سایپا، افزود: به دلیل حجم محدود بازار خودرو کشورمان و جلوگیری از رشد هزینه تمام شده، خودروسازان نباید کارهای هزینه بر و تکراری داشته باشند بلکه باید در تعامل و همکاری با یکدیگر هزینه ها را کاهش دهند. متاسفانه اکنون نامهربانی‌هایی نسبت به صنعت خودرو وجود دارد، اما کمیسیون صنایع سعی کرده همواره حامی صنعت خودرو باشد و رشد و بالندگی صنعت خودرو با واقعی شدن قیمت ها را وظیفه خود می داند.

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار