خودروکار گزارش می دهد؛
دنده خلاص قیمت ها در بازار خودرو/ روند افزایشی قیمت ها ادامه دارد
بازار خودرو این روزها همزمان با نوسانات ارزی با افزایش چشمگیر قیمت ها روبرو است و پس از دوره ریزشی قیمت ها، در حال حاضر شاهد ثبت جدید افزایش قیمت ها در این بازار پرحاشیه هستیم.
به گزارش خبرنگار
خودروکار ، بازار خودرو که یکی از شاخص های تورم در اقتصاد به شمار می رود متاثر از قیمت ارز، محدودیت های ناشی از واردات و همچنین سیاست های پرحاشیه وزارت صمت به حاشیه کشیده شده و قیمت های فزاینده ای را به ثبت رسانده و نشان داد قرعه کشی و سیاست های محدودکننده این بازار را به ساماننخواهد رساند.
محمود مخلص، فعال بازار خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با بیان این که بازار خودرو طی ماه گذشته موج جدیدی از افزایش قیمت ها را تجربه کرد،می گوید: هرچند وزارت صمت از ابتدای سال با سیاست هایی همچون افزایش عرضه، راه اندازی سامانه یکپارچه تخصیص خودرو و آزادسازی واردات تلاش کرد این بازار را کنترل کند، اما به نظر میرسد که با شرایط فعلی و افزایش دوباره قیمت ها در این زمینه ناکام بوده است.
وی می افزاید: افزایش قیمت های یک ماه اخیر را شاید بتوان دومین موج بزرگ افزایش قیمت خودرو در سال جاری دانست. نخستین موج که از ابتدای سال آغاز شده بود، تقریبا اواخر اردیبهشت فروکش کرد و هرچند قیمت ها تا اندازه ای کاهش یافت اما به سطح زمان افزایش نرسید و هم اکنون حدود ۵ ماه بعد در اوایل آبان ماه موج جدیدی از افزایش قیمت خودرو در بازار آغاز شده که هرچند در ابتدا شیب ملایمی داشت اما از هفته دوم آبان ماه با شیب تندتری ادامه یافته و قیمت های عجیب و غریبی را به ثبت رسانده به طوری که قیمت ها به بالاتر از موج ابتدای امسال رسیده است.
این فعال بازار خودرو با اشاره به قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو که اوایل سال به قیمت ۳۱۸ میلیون تومان رسیده بود،تصریح می کند: قیمت این خودرو در دوره ای به ۲۹۶ میلیون تومان کاهش یافته بود اما در دور جدید افزایش ها، قیمت پژو ۲۰۶ به ۳۲۰ میلیون تومان رسید.
مخلص ادامه می دهد: قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما که تا اوایل مردادماه روند افزایشی داشت و به ۶۲۸ میلیون تومان رسیده بود و سپس تا ۵۹۰ میلیون تومان کاهش داشت، با شروع موج افزایش قیمت ها ۶۴۰ میلیون تومان قیمت خورد.
قیمت پژو پارس نیز که در اردیبهشت ماه تا ۳۸۸ میلیون تومان افزایش یافته و سپس به ۳۴۰ میلیون تومان کاهش یافته بود اکنون در بازار با قیمت ۴۲۰ میلیون تومان معامله می شود.
وی می افزاید: محصولات سایپا که با افزایش تولید و کاهش تقاضا از قرعه کشی خارج شده بود و تغییر چندانی در بازار نداشته نیز پا به پای محصولات ایران خودرو افزایش قیمت را ثبت کرده اند به طوری که کوییک دنده ای معمولی با افزایش قیمت در بازار آزاد به ۲۲۰ میلیون تومان رسیده است.
مخلص می گوید: قیمت ساینا صفر نیز ۲۵ میلیون تومان نیز گران شده و رانا پلاس سقف شیشه ای نیز افزایش ۴۷ میلیون تومانی قیمت را تجربه کرد.
به گزارش
خودروکار، بازار خودرو نشان داد تا نه تنها با عواملی همچون افزایش عرضه و یا سامانه های فروش سامان نمی یابد بلکه به دلیل سیاست های اشتباه همچون قیمت گذاری دستوری،محدودیت های واردات و انحصار خودرو به کالای سرمایه ای تبدیل شده و چشم به انتظارات تورمی مصرف کنندگان دوخته است.
به طور قطع تا زمانی که قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو ادامه یابد و بازار به سمت رقابتی شدن پیش نرود حتی با افزایش تولید و عرضه بازهم شاهد مشکلات فعلی خواهیم بود چرا که فاصله میان قیمت بازار و کارخانه به اندازه ای است که هراندازه خودرو عرضه شود بازهم تقاضا برای آن وجود دارد. در حال حاضر تقاضای فعلی، تقاضای کاذب و سوداگرانه با هدف کسب سود بوده و در این میان زیان انباشته خودروسازان به کاهش کیفیت و تولید منجر خواهد شد
کارشناسان معتقدند، قیمت گذاری دستوری در شرایط تورمی اقتصاد ایران از یک سو با تشدید تقاضا و از سوی دیگر کاهش عرضه به رکود بازار خودرو منجر شده بنابراین سیاست وزارت صمت در زمینه واردات در کنار خودروهای داخلی نه تنها هنوز بلاتکلیف باقی مانده بلکه با شایعه آزادسازی واردات نیز تغییری در بازار ایجاد نشده است.
میترا ممسنی
انتهای پیام/م