وی افزود: افزایش قیمت روغن اتومبیل هنوز اعمال نشده اما توزیع آن کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: عرضه روغن اتومبیل در بازار بسیار کاهش یافته است، وقتی چنین اتفاقی میافتد جای خالی آن را روغنهای تقلبی و دست دوم پر میکند به همین دلیل امیدواریم که کارخانهها توزیع بیشتری داشته باشند. کارخانهها به خاطر اینکه قیمت افزایش پیدا کند توزیع را کاهش دادهاند و میگویند که مواد اولیه را با ارز نیمایی وارد میکنند و قیمتهای فعلی برای آنها به صرفه نیست اما نتوانستند موافقت افزایش قیمت را جذب کنند و به همین علت عرضه را کاهش دادند.
سعادتینژاد با اشاره به فروش تحمیلی برخی کارخانهها گفت: قبلا توزیع روغن صنعتی و اتومبیل در بازار به صورت مویرگی بود اما الان بعضی از کارخانهها حتی کالای تحمیلی میفروشند. برای مثال میگویند 10 کارتون از روغنی که مصرف کمتری دارد بخرید تا 5 کارتون روغن مصرفی بفروشیم و این موضوع در بازار مشکل ایجاد کرده است.
رییس اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن، فیلتر و پنچرگیران تهران تصریح کرد: کارخانهها ادعا میکنند که توزیع را انجام میدهند و تحویل نمایندگیها میدهند اما نمایندگان آنها که عمده فروش هستند و توزیع مویرگی میکنند، توزیع را کاهش دادهاند. میتوان گفت در این مدت عرضه روغن 35 تا 40 درصد کمتر شده است. تقاضا وجود دارد و واحدهای صنفی متقاضی هستند اما توزیع کم است. امیدواریم کارخانهها عرضه را افزایش دهند تا در بازار مشکل به وجود نیاید.
وی در ادامه اضافه کرد: موضوع افزایش قیمت روغن اتومبیل و روغن صنعتی باید بررسی و کارشناسی شود. اگر وضعیت فعلی برای کارخانهدار صرفه اقتصادی ندارد افزایش قیمت اعمال شود. درخواست کارخانهدارها قبلا افزایش 100درصد قیمت بود ولی سال گذشته 40 و 55 درصد افزایش قیمت مورد موافقت قرار گرفت. فکر میکنم الان هم 40 درصد افزایش قیمت مدنظر کارخانهدارها باشد.
سعادتینژاد در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت صادرات روغن اتومبیل گفت: در این حوزه در کشور صادرات نیز داریم و بیشتر مقاصد صادراتی ما کشورهای همسایه هستند.
منبع: ایلنا
انتهای یام/