البته سناریو دیگری که مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل ونقل جادهای کشور آن را برآورد کرده این است که با فرض اعمال محدودیتها، تردد روزانه بین استانی تا انتهای سال به طور میانگین حدود ۱ میلیون و ۱۷۰ هزار وسیله نقلیه در روز باشد و ۲۶ درصد کمتر از متوسط تردد ده ماهه ابتدای سال جاری شود. البته در ادامه این گزارش آمده است که اعمال محدودیتها، افزایش شیوع مجدد بیماری کرونا و تغییرات شدید آب و هوایی میتواند منجر به تغییر در این پیشبینی شود.
بر اساس این ارزیابی اگر ترددها و سفرهای نوروزی در سال آتی محدود نشود، متوسط تردد روزانه بین استانی نوروز ۱۴۰۰ بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تردد خواهد شد که روزانه ۷۰۰ هزار وسیله نقلیه و معادل ۴۶ درصد به آمار کنونی اضافه خواهد کرد. همچنین اوج ترددها در انتهای هفته اول و انتهای هفته دوم تعطیلات مشاهده میشود.
اما اگر محدودیت های سراسری با توجه به شیوع کرونا اعمال شود ترددهای نوروز ۱۴۰۰ به کمترین میزان تردد در کل سال میرسد و به طور متوسط تردد روزانه بین استانی ۹۸۰ هزار وسیله نقلیه برای جادههای کشور پیشبینی میشود.
همچنین در این صورت سفرهای هفته آخر اسفند عمدتا با هدف دیدار با آشنایان در شهرستانها خواهد بود و با این حساب و کتاب مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل ونقل جادهای کشور پیشنهاد داده که در صورت تصمیم بر اجرای محدودیت های کامل و کاهش این سفرها، محدودیتهای سفر از ۲۰ اسفند تا ۱۰ فرودین ۱۴۰۰ اجرا شود.
چرا که بر اساس برآوردهای صورت گرفته اگر محدودیتها مشابه امسال در خود تعطیلات اجرا شود، با اطلاع رسانی، سفرها، به دیدار آشنایان محدود شود و سفرهای غیر ضروری و تفریحی به حداقل برسد. پیش بینی می شود اگر محدودیت ها در میانه تعطیلات اعمال بشود ترددها در روزهای پایانی اسفند به اوج خود برسد و پس از اعمال محدودیت ها کاهش محسوسی داشته باشد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/