به گزارش خودروکار، در هفته ای که گذشت، اخبار بازگشت کمپانی اَپل به خودروسازی منتشر شد که به افزایش ارزش سهام این شرکت منجر شد، شاید همین دلیل باعث شده است که مردم تصاویر ویدیویی جعلی منتشر شده را باور کرده اند. این تصاویر میلیون ها بار بازدید داشته است و باور کنید خیلی از مردم آن را به حساب معجزه کریسمس گذاشته اند که مرده را از گور بیرون کشیده است.
در حالی که چرخ های کروی شکل همیشه جزو رؤیاهای فیلم های علمی و تخیلی بوده است اما این ویدیوی منتشر شده کاملا جعلی است و از آن بدتر این که خودروی به نمایش درآمده در تصاویر ویدیویی، در اصل خودروی مفهومی (در حد طراحی که به تولید انبوه نرسیده) از مرسدس بنز سال 2013 است. کسی که این ویدیوی جعلی را ساخته، فقط به خودش زحمت داده جای لوگوی بنز را با لوگوی اَپل عوض کند و خودروی بنز «اِی ام جی ویژن توریسمو» را به جای خودروی اَپل به خورد بیننده بدهد.
ضمن آن که چرخ های کروی مثل این تصویر ویدیویی از لحاظ فیزیک (حداقل تا به الان) کاملاً غیرممکن است. حتی اگر اَپل قصد احیای پروژه و تولید خودرو با برند خودش را داشته باشد به این زودی به مرحله آزمایش نمی رسد. در حال حاضر اخبار فقط در این حد است که روزنامه تایوانی Economic Daily News از قول زنجیره تأمین ادعا کرده است که اَپل از سال 2021 قطعات خودروهای برقی را سفارش گذاری کرده و از سال 2022 به صورت جهانی خودرو با برند اَپل عرضه خواهد شد. در وبسایت این روزنامه آمده است: «زنجیره تأمین کلیدی در تایوان تأیید کرده است که شرکت اَپل از ماه سپتامبر سال آینده خودرو با برند خود عرضه خواهد کرد، که دو سال زودتر از برنامه اصلی است. نمونه اولیه آن در جاده های کالیفرنیا مورد آزمایش قرار گرفته است. در پاسخ به منبع یابی خودروی اَپل، سازندگان تایوانی مثل Taiwan and BizLink سخت مشغول هستند.»
مک ریومرز MacRumors [که شایعات را بررسی می کند] می گوید: «با این سرعت که امکان ندارد.» این برنامه زمانبندی با توجه به بلایی که ویروس کرونا بر سر زنجیره تأمین جهانی آورده، خبر روزنامه تایوانی معتبر به نظر نمی رسد «مخصوصاً که این روزنامه قبلاً هم سابقه ی برداشت غلط از شایعات موجود در باره کمپانی اَپل داشته است.»
تصاویر ویدیویی جعلی موسوم به computer-generated imagery یا به طور خلاصه CGI در سال های اخیر بسیار متداول شده است و هر سال پیچیده تر می شوند طوری تشخیص آن از واقعیت هر بار دشوارتر می شود. مقایسه رزولوشن در نواحی مختلف تصویر به ویژه در سایه ها و در نقاط نزدیک به لوگو می تواند به تشخیص جعل بودن تصاویر کمک کند.
ضمن آن که اکثر خودروسازان هم لیست انتظار برای خودروهای جدید در حال عرضه ایجاد کرده اند و طبیعی است که عده ای هم در اینترنت به دنبال آن هستند که از قافله عقب نمانند و جزو اولین کسانی باشند که خودروی برند اَپل را سوار می شوند. ما هر سال شاهد صف کشیدن مشتاقان مدل های جدید تلفن همراه اَپل در پشت در بسته فروشگاه های اَپل بوده ایم. این بار باید بیشتر منتظر بمانند، چون صحبت از خودرو است نه تلفن همراه، شاید هم باید تا ابد منتظر بمانند.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/