کد خبر: ۳۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵

عامل مهم در انتخاب خودروی برقی/ حفظ قیمت هنگام فروش دست دوم

به طور متوسط در بازار آمریکا یک خودروی سدان نو بعد از سه سال 39 درصد از قیمت خود را از دست می دهد، وانت حدود 34 درصد و خودروی برقی تقریباً 52 درصد افت قیمت پیدا می کند.
به گزارش خودروکار، مزیت برخورداری از آخرین تکنولوژی های روز –چه واقعی و چه تصور عامه- باعث شده است که خودروهای تسلا کمتر از بقیه خودروهای برقی ارزش خود را هنگام فروش دست دو از دست بدهد.

کسانی که خودروی نو می خرند، با توجه به توان مالی که دارند، به این موضوع هم فکر می کنند که آیا هنگام فروش آن هم بخشی از سرمایه آنها باز می گردد یا نه و میزان از دست رفتن ارزش خودرو چه قدر است. در این بین خودروهای برقی با شدت بیشتری ارزش خود را از دست می دهند به جز یک استثنا.

اکثر مشتریان آمریکایی می دانند که خودروی برقی روش مناسبی برای پارک کردن سرمایه در گاراژ منزل نیست. به طور متوسط در سال 2017 از ارزش خودروهای برقی سالانه 5700 دلار کاسته می شد برای مثال در سال 2016 یک نیسان لیف 5 ساله فقط 10 درصد قیمت اولیه این خودرو را داشت. تا سال 2020 هم وضع به شکل بنیادی تغییر نکرده و بر اساس آمار وبسایت آیسیکارز iSeeCars خودروهای برقی که زمان لیزینگ آن به پایان رسیده بعد از سه سال قیمت باقیمانده آنها به طور متوسط 52 درصد قیمت نوی آن بوده است. یعنی تقریباً قیمت خودروهای برقی بعد از سه سال به نصف می رسند.

اما همه خودروها با این سرعت ارزش خود را از دست نمی دهند. برای مثال تسلای مدل اس طی سه سال 36.3 درصد از قیمت خود را از دست می دهد و مدل ایکس 33.9 درصد. و این رقم کمتر از متوسط همه خودرو ها (چه برقی و چه بنزین سوز) یعنی 39.1 درصد است. وانت ها 34.3 درصد و خودروهای شاسی بلند 39.7 درصد.

بر اساس گزارش ایسیکارز کاهش قیمت تسلا مدل 3 رقم خیره کننده 10 درصد است. یعنی مدل 3 بعد از سه سال فقط 10.2 درصد از قیمت خود را از دست می دهد. این خودرو از سال 2017 به بازار عرضه شد و همچنان تقاضا برای آن بالا است و چه این تلقی درست باشد چه فقط در حد تصور باشد تکنولوژی به کار رفته در این خودرو از رقبا بالاتر بوده و پیمایش و دوام آن بالاتر است به همین دلیل مشتریان آن را مقرون به صرفه تر می دانند.

شاید یکی از مهمترین دلایل اصلی این حفظ ارزش و قیمت به خاطر آن باشد که چون تعداد زیادی از این خودرو هنوز به بازار عرضه نشده و در بازار دست دوم به راحتی تسلای مدل 3 پیدا نمی شود.

علاوه بر این یکی از تحلیل گران کارگروز CarGurus ‌ در مصاحبه با بلومبرگ گفته است اگر در بین خودروهای بنزین سوز به دنبال گزینه های جایگزین باشید، حتما انواع مختلفی پیدا می کنید اما فعلا در بازار دست دوم، گزینه جایگزین برای تسلای مدل 3 در بازار موجود نیست.

دلایل سرعت بالای سقوط ارزش قیمت دست دوم خودروهای برقی هم در خودروهای مختلف متفاوت است. در برخی از خودروها دلیل از دست رفتن قیمت خودرو فناوری باتری آن است که در برخی از خودروها فناوری باتری قدیمی تر و سرعت تخریب آن بالاتر است. در خودروهای جدیدتر فناوری باتری هم جدیدتر است. دلیل دیگر هم معافیت مالیاتی 7500 دلاری برای برخی از مدل ها است. در این جا هم تسلا دست بالا را دارد. تسلا به قدری خودروی برقی فروخته که این معافیت های مالیاتی شامل محصولات جدید این خودروساز نمی شود.  یک دلیل دیگر هم این است که خودروهای تسلای قدیمی از روزآمدی و آپ دیت برخوردار می شوند. مثل موبایل که هر چند وقت یک بار آپ دیت می شود و ویژگی های جدید به موبایل های قدیمی اضافه می شوند. این روزآمدی اصلا نیاز به مراجعه به نمایندگی ندارد و به صورت اینترنتی و از راه دور انجام می شود.

و آخرین دلیل مهم در این زمینه دلیلی است که گروه حمایت از خودروهای برقی Plug In America مطرح می کند. کسانی که می خواهند خودرو بخرند باید موارد متعددی را در نظر بگیرند. با توجه به این که خودروهای برقی 10 برابر کمتر از خودروهای بنزین سوز نیاز به قطعات متحرک دارند،‌ خرید خودروهای برقی آسان تر است از خودروهای بنزینی ولی مهمترین دغدغه هنگام خرید خودروهای برقی، کیفیت باتری آن است.




منبع: سایپانیوز

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار