به گزارش خبرنگار خودروکار، دپوی بیش از ۹۰ هزار خودروی ناقص به دلیل کمبود قطعه و عدم امکان ترخیص قطعات از گمرکات در شرایطی که کمتر از یک سال از تلاش خودروسازان برای به صفر رسیدن خودروهای ناقص می گذرد، این روزها منجر به کاهش عرضه از سوی خودروسازان شده است.
کمبود ارز با هدف ترخیص قطعات یکی از اصلی ترین دلایل تولید خودروهای ناقص در چند وقت اخیر بوده این در حالیست که عمده این قطعات، قطعات الکتریکی هستند که امکان داخلی سازی آن ها به دلیل نبود صرفه اقتصادی فراهمنیست و تنها از طریق واردات تامین می شود.
پس از آن که بانک مرکزی ارز صادراتی را تنها راه تامین ارز قطعه سازان اعلام کرد مشکل قطعه سازان وارد فاز تازه ای شد چرا که صادرکنندگان به راحتی ارز صادراتی خود را در اختیار قطعه سازان قرار نمی دهند و این شرایط به تولید خودروهای ناقص بیشتر دامن زد.
حال ایران خودرو از برنامه خود برای تجاری سازی ۳۵ هزار خودرو همزمان با تعطیلات تابستانی این شرکت خبر داده که در این شرایط این پرسش مطرح می شود که چه گشایشی در این زمینه ایجاد شده که امکان تجاری سازی را فراهم کرده است؟
آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به انباشت قطعات خودرو در گمرکات می گوید: این دسته از قطعات به دلیل تامین ارز امکان ترخیص ندارند ضمن آن که تامین قطعات های تک که از طریق واردات تامین می شود نیز با مشکل مواجه شده چرا که بخش زیادی از قطعات دپویی موجود در گمرکات شامل این دسته از قطعات است.
وی می افزاید: ترخیص قطعات به دلیل مباحث گمرکی و همچنین تامین ارز با وقفه مواجه شده این در حالیست که قطعات جاری به راحتی قابل تامین است اما مشکل اصلی، قطعات های تک خواهد بود.
محبی نژاد در خصوص شرایط تجاری سازی خودروها نیز اظهار می کند: همزمان با آغاز تعطیلات تابستانی فرصت خوبی برای تجاری سازی فراهم می شود ضمن آن که خودروهای ناقص کمبودی در زمینه قطعات جاری و معمولی ندارد و با ترخیص درصدی قطعات مشکل تجاری سازی خودروها حل خواهد شد.
دبیر انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی ادامه می دهد: براساس برنامه ریزی انجام شده با تزخیص درصدی قطعاتی که برای تجاری سازی خودروها نیاز است ترخیص خواهد شد.
به گزارش خودروکار، در شرایطی که قطعه سازان علاوه بر کمبود نقدینگی و تامین ارز با مشکل افزایش قیمت مواد اولیه روبرو هستند، فراهم کردن شرایط برای تولید از ضرورت های این صنعت به شمار می رود.
انتهای پیام/