کد خبر: ۳۶۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶

پايان بلندپروازی رنو/ تعديل 15 هزار نيروی انسانی

رنو می گويد بلندپروازی كار دست اين خودروساز داده و حال كه با حقايق رو به رو شده، چاره ای جز تعديل 15 هزار نيروي انسانی در سراسر كشورها ندارد. برای رنو ديگر هيچ چيز حتی تعديل نيرو تابو نيست.
به گزارش خودروکار، رنو اذعان دارد كه جاه طلبی جهانی اش، پايه و اساس نداشته و حالا مجبور است 15 هزار شغل را از بين ببرد تا با كاهش توليد، تجديد ساختار كارخانه و تعديل ظرفيت توليد از نو شروع كند و با اين اقدامات از زير سايه سنگين دوران كارلوس قصن بيرون بيايد.

رنو كه با كاهش تقاضا رو به رو شده و شيوع جهانی ويروس هم كه مزيد برعلت شده است، حالا به دنبال راه هايی برای كاهش هزينه 2 ميليارد يورويی (2.22 ميليارد دلاری) است و چه كاری مؤثرتر از تعديل نيروي انسانی در كاهش هزينه!

كلوتيلده دلبُس، مدير عامل موقت رنو می گويد: «توقع ما از فروش خيلي بالا بود، حالا سطح توقع خود را تنظيم كرده ايم و شركت [رنو] به اصل و پايه بازگشته، مخصوصاً بعد از سرمايه گذاری های بيش از حدی كه در چند سال اخير اتفاق افتاد».

رنو حتی پيش از گسترش جهانی ويروس covid-19 با فشار زيادی مواجه بود و در همان سال 2019 بعد از يك دهه سودآفرينی، زيان گسترده ای را گزارش كرد و كار به جايی رسيد كه هنگام بازنگری در كسب و كار خود اعلام كرد در چنين وضعيتی «هيچ چيز تابو نيست.»

كاهش نيرو و تعديل ظرفيت جهانی رنو باعث می شود تعداد توليد سالانه اين خودروساز از 4 ميليون دستگاه در امسال به 3.3 ميليون دستگاه در سال 2024 كاهش پيدا كند و تمركز اصلی را روي مدل هايی قرار بدهد كه سودآفرينی بيشتری دارند، سرمايه گذاری بيشتری روی خودروهای برقي انجام شود و جلوي گسترش توليد در كشورهايي مثل روماني گرفته شود.

رنو، مانند شريك ژاپني اش نيسان، از رؤياهاي كارلوس قصن فاصله مي گيرد. مدير عامل سابق رنو-نيسان كه اكنون فراري است، در تلاش بود جايگاه رنو-نيسان را به صدر جدول پرفروش ترين خودروسازان جهاني نزديك كند. توكيو وي را به سوءاستفاده مالي متهم كرده، اتهامي كه خود قصن آن را انكار مي كند.

دلبُس مي گويد: «آن طرز تفكر كاملا عوض شده، اين كه فكر كنيم از لحاظ فروش و حجم توليد در سكوي اول مي ايستيم.»

رنو مي خواهد سكان هدايت اين گروه خودروسازي را به يكي از مديران ارشد سابق فولكس واگن به نام لوكا دومئو بسپارد كه از ماه ژوئيه (تير) اجرايي مي شود. در همين  حين هم در حال كاهش هزينه در بخشي هايي مثل مهندسي، پيمانكاري و كاهش توليد گيربكس در سطح جهاني است.

دلبُس خبر از نهايي شدن خط اعتباري 5 ميليارد يورويي از طرف حاكميت در فرانسه داده است.

خبر اخراج نيرو در كمپاني رنو، بي ترديد به اعتبار و نام و نشان اين شركت لطمه شديدي وارد خواهد كرد، سهام اين شركت با انتشار خبر تعديل نيرو 5.3 درصد افت كرد و يكي از بدترين عملكردهاي اين شركت در بازار بورس اين كشور را به ثبت رساند.

15 درصد از سهام شركت رنو متعلق به دولت فرانسه است، حالا رنو به يكي از حساس ترين اقدامات در جهت تجديد ساختار در وطن خود رو به رو است. ضمن آن كه يك سوم تعديل نيرو در صنعت خودروي جهاني اكنون روي دوش رنو قرار گرفته و به احتمال زياد به تعطيلي چند كارخانه مي انجامد.

رنو مي گويد كه مذاكرات با اتحاديه هاي كارگري را آغاز كرده است. 6 سايت توليدي رنو از 14 كارخانه اي كه در فرانسه دارد –از جمله كارخانه قطعه سازي در بريتاني و كارخانه Dieppe جايي كه خودروي آلپاين توليد مي شود- از گزينه هاي تعطيلي هستند، هر چند كه به گفته ي دلبُس اين تغييرات از سال 2022 مشهود خواهند بود.

برخي از اين 6 كارخانه، مثل آن كه در فلينز نزديك پاريس قرار دارد و رنو در ان مدل هاي زوئي را توليد مي كند، ممكن است به طور كلي مونتاژ در آن تعطيل و در عوض مراحل بازيافت خودرو در آن انجام شود.

حاكميت در فرانسه اعلام كرده كه زير چك وام به خودروسازي را امضا نمي زند تا زماني كه مديريت در خودروسازي به اتحاديه هاي كارگري سنگ هاي خود را وابكنند و مذاكرات خود در خصوص مشاغل را به نتيجه برسانند. براي دولت فرانسه مهم است كه تجديد ساختار و تغييرات به وجود آمده كمترين لطمه را به اشتغال بزند و حفظ مشاغل بيشتري تضمين شوند.

با تعديل 15 هزار شغل در رنو، حدود 10 درصد از نيروي انساني جهاني در رنو، تحت تأثير اين تصميم قرار مي گيرند. تجديد ساختار 1.2 ميليارد يورو براي رنو هزينه به وجود مي آورد. از 15 هزار نفري كه شغل خود را از دست مي دهند 4600 نفر در خود فرانسه خواهد بود. هر چند كه رنو وعده داده كه اولويت با انتقال نيروها به خطوط موجود، بازخريد و بازنشستگي داوطلبانه خواهد بود.

اتحاديه هاي كارگري در فرانسه ابراز درماندگي كرده و در اين بين يكي از معتدل ترين آنها به نام CFDT مي گويد: «برنامه تعديل نيرو اصلا متوازن نيست و به قيمت فعاليت ها در فرانسه تمام مي شود» از نظر اين اتحاديه كارگري ساير كشورها به اندازه فرانسه لطمه نديده اند.

رنو همچنان براي بيرون آمدن از سايه سنگين قصن دست و پا مي زند، اين ماجرا لطمه شديدي به روابط رنو با شريك تجاري ژاپني اش، نيسان وارد كرده و تمامي پروژه هاي مشترك شان را تحت تأثير قرار داده است. قصن معمار اتحاد رنو با نيسان در اواخر 2018 به اتهام سوءاستفاده مالي در ژاپن دستگير شد و بعد با غيرمنصفانه خواندن اتهام هاي ژاپن، از آن كشور به مقصد لبنان گريخت. او همه اين اتهامها را رد مي كند.

رنو و نيسان ضربه ي سنگيني از گسترش جهاني ويروس ديده اند، آن هم درست زماني كه تلاش مي كردند، تعريف جديدي از روابط و پروژه هاي مشترك خود ارائه دهند. نيسان در همين هفته برنامه استراتژيك چابك سازي و كم خرج سازي براي بالابردن بازده و اثربخشي منتشر كرده است. هر دو خودروساز جزو ضعيف ترين خودروسازان جهانيِ در حال عبور از بحران كرونا و سرمايه گذاري براي خودروهاي برقي هستند.

شركت خودروسازی ب ام و آلمان هم روز جمعه تأييد كرد كه در حال مذاكره با اتحاديه كارگري براي تعديل نيرو است اما حرفي از آمار و ارقام تا به حال نزده است. خبرگزاری DPA گزارش كرده است كه تعديل نيرو در ب ام و حدود 6 هزار نفر و حدود 4.8 درصد از كل نيروی انسانی جهانی اين خودرو ساز است.



منبع: سایپانیوز

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار