کد خبر: ۳۶۴۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳

آغاز برنامه بقا در نيسان/ خودروسازی چابك تر، كم خرج تر

امروز نيسان از برنامه چابك سازی و كم خرج خود براي بقا رونمايی كرد و اگر درست اجرا شود، بايد بتواند اين شركت را بعد از چند سال زيان دهی پياپی نجات دهد.
به گزارش خودروکار، زيان دهی در نيسان به قدری افزايش يافته كه برای اولين بار در 11 سال گذشته به زيان عمليات سالانه آن منجر شده است. حالا نيسان در طی كمتر از يك سال در برنامه بهبود خود تجديد نظر كرده تا بلكه از غرق شدن در اين بحران نجات پيدا كرده و به سوددهی بازگردد.

زيان عمليات سالانه نيسان در سال مالی منتهی به 31مارس 2020 به 45 ميليارد ين (417 ميليون دلار) رسيد كه بدترين عملكرد از سال 2008 تا به حال است. در اين مدت اين خودروساز 4.8 ميليون دستگاه خودرو فروخت و به مقام دوم پرفروش ترين خودروساز در ژاپن دست پيدا كرد و هوندا را پشت سر گذاشت اما به تويوتا نرسيد. با اين حال با اين همه فروش زيان ديد.

براي همين هم در استراتژی خود تغيير ايجاد كرده و استراتژی جديد خود را با شريك تجاری اش رنو فرانسه و ميتسوبيشي ژاپن از نو نوشته است، مهمترين ويژگی اين استراتژی جديد توسعه و توليد خودروهايی است كه هزينه ها را كاهش داده و بقای اين گروه را تضمين کند.

 حتي پيش از شيوع جهاني كرونا، فروش و سود نيسان در سراشيبی قرار داشت. بخشی از اين گرفتاری های نيسان به زمان كارلوس قصن و بلندپروازی های او برمی گردد. شيوع كرونا فقط شيب اين سرازيری را بيشتر كرد. 4 سال روند سوددهی نيسان كاهشی بود و برنامه های توسعه و افزايش سهم در بازار آمريكا نتيجه نمی داد و اكثر كارخانه های نيسان با ظرفيت مازاد مواجه شدند. ادامه اين روش باعث تخفيف ها و مشوق های بی رويه می شود كه مهمترين اثر آن از دست رفتن ارزش برند است. اگر اين روند ادامه پيدا كند، مردم به اين برند به عنوان يك خودروساز ارزان قيمتي نگاه مي كنند كه فقط قشر بسيار ضعيف از لحاظ درآمدي به آن رو مي آورند.

حالا قرار است اين استراتژي 3 ساله نيسان را در مسير سوددهي پايدار قرار دهد كه ماكوتو يوچيدا مديرعامل و آشوانی گوپتا معاون عملياتی وي در افق ديدشان براي نيسان ديده اند. انتخاب اين دو با تنش های داخلی فراوانی مواجه شد و از زمان دستگيری كارلوس قصن در سال 2018 تا به حال ادامه داشت.

بر اساس استراتژی جديد، برنامه ريزي های بلندپروازانه كنار گذاشته شده و ظرفيت توليد به 5 ميليون دستگاه در سال كاهش يافته است. در برنامه پيشين، قرار بود 6 ميليون دستگاه در سال 2020 توليد شود كه به زمان مدير عاملي يروتو سايكاوا برمي گردد.

اولويت بعدی بعد از تعريف تعداد توليد سالانه، حفظ نقدينگي است. در ماه دسامبر 2019، جريان آزاد پول نقد در نيسان منفی 670.9 ميليارد ين بود كه نسبت به سال قبل از آن 6 برابر شده بود.

يكي از راه های كاهش هزينه برای نيسان، كاهش نيرویی انسانی است و در نزديك ترين اقدام، كارخانه نيسان در بارسلونای اسپانيا تعطيل خواهد شد كه به موجب آن 2800 شغل از دست می روند.



منبع: سایپانیوز

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار