کد خبر: ۳۳۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۰

با انواع و اقسام پولیش اتومبیل آشنا شوید

پولیش ماده‌ای است که با توجه به نوع آن می‌تواند در انواع مایع، نیمه مایع یا خمیری و حتی اسپری عرضه شود و استفاده از آن برای سطوح فلزی به وفور میان صاحبان خودرو دیده می‌شود.
به گزارش خودروکار، پولیش یکی از  راهکارهای ساده و قابل دسترس برای نظافت و تمیز کردن بدنه خودرو محسوب می شود که همگان از آن بهره می برند و برای اجرای آن گام هایی را باید قدم به قدم برداشت که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا این گام ها را به شما معرفی نماید، پس با ما همراه باشید.

پولیش چیست؟
پولیش ماده‌ای است که با توجه به نوع آن می‌تواند در انواع مایع، نیمه مایع یا خمیری و حتی اسپری عرضه شود. این ماده به روش‌های مختلف بر روی انواع سطوح اعمال می‌شود و آلودگی‌ها و خط و خش‌های ریز را از بین می‌برد.

این ماده دو کار مهم انجام می‌دهد بدین صورت که یک لایه از رنگ بدنه را بر می‌دارد و به این ترتیب جای خط و خش‌ها را پر می‌کند ضمن این که درخشندگی لازم را به آن بخش می‌دهد.

پولیش کردن خودرو یعنی چه؟
رنگ روی بدنه خودرو، در واقع ۸ تا ۱۰ لایه از رنگ است که روی هم قرار می‌گیرند و اصطلاحا روی ورق بدنه خودرو را پوشش می‌دهند، پولیش بدنه، یک لایه از این رنگ را بر می‌دارد و در نتیجه بدنه خودرو براقتر می‌شود، پولیش لزوما باید توسط متخصص انجام شود، زیرا زمان بندی مشخصی برای پاک کردن مواد وجود دارد.

ذکر این نکته ضروری است که؛ انجام پولیش به دفعات، به رنگ بدنه آسیب می‌رساند.واکس پولیش فرایندی شبیه به پولیش دارد، ولی فقط بدنه را براق می‌کند، اما لایه‌ای از رنگ را بر نمی‌دارد. افرادی که قصد دارند بدنه خودرو زیباتر جلوه کند، معمولا از واکس پولیش استفاده می‌کنند.

استفاده از پولیش برای سطوح فلزی به خصوص فلز‌های رنگ شده به وفور میان صاحبان خودرو دیده می‌شود. رنگ‌ها با توجه به نوع آن‌ها می‌توانند ساده یا روغنی و رنگ متالیک باشند. رنگ ساده از یک لایه آستر و یک لایه رنگ تشکیل شده و در مورد رنگ متالیک، دو لایه آستر، یک لایه رنگ و یک لایه محافظ یا کیلر وجود دارد.

هر گونه آسیب در رنگ‌های متالیک ابتدا به کیلر و سپس به رنگ اصلی وارد می‌شود. پولیش‌های مرتبط با فلز‌های رنگ شده به دسته‌های نرم و زبر تقسیم می‌شوند که باید بر اساس میزان خط و خش یکی از آن‌ها را انتخاب کرد.


گام‌هایی برای پولیش خودرو
گام اول
ابتدا خودرو را به طور کامل شستشو دهید، اما آن را خشک نکنید؛ توجه داشته باشید که عمل پولیش با دستگاه یک فرایند کثیف است، بدین معنی که ماده پولیش به چیز‌هایی که در اطراف شما قرار دارند می‌پاشد، پس بنابراین هرآن چه در اطرافتان هست (مانند اتومبیل‌های دیگر و دیوار‌های اطراف) و چیز‌هایی که نمی‌خواهید کثیف شوند را پوشانیده یا از اطراف کار دور کنید. اگر ماشین شما رنگ تیره‌ای دارد از پد نرم‌تر و ترکیبات صیقلی‌تر استفاده کنید، زیرا رنگ‌های تیره حساس‌تر هستند.

گام دوم
محل تمیز شده، پد را بر روی دستگاه پولیش قرار داده و بدنه را به واکس پولیش آغشته کنید، سپس دستگاه پولیش را روشن و سرعت آن را بر روی متوسط تنظیم کنید. مناطق مورد نظر را با حرکت چرخی و با استفاده از یک سرعت متوسط گسترش دهید.

نکته مهم این است که پد در حال چرخش را موازی با سطح خودرو نگاه دارید تا از به جا ماندن رد حرکت چرخشی بر روی بدنه جلوگیری کنید. در تمام سطح به صورت مداوم به جلو و عقب اعمال فشار کنید. هنگامی که ناحیه مورد نظر گرم شد و رنگ در هنگام لمس کمی گرم احساس کردید، این زمانی هست که خش‌ها شروع به ناپدید شدن می‌کنند.

هنگامی که آب بدنه پرتاب و یا توسط پد فوم جذب شد و در سطح درخشش مشاهده کردید کار پولیش آن قسمت به پایان رسیده و به سراغ قسمت بعدی بروید. توجه داشته باشید منطقه را مرطوب نگه دارید و از پولیش برای هر قسمت فقط به اندازه‌ای که لازم هست، استفاده کنید.



گام سوم
در صورت لزوم برای جلوگیری از اشباع شدن پد به واکس پولیش، کار را متوقف کنید و پد فوم را با یک شلنگ آبکشی کنید؛ لبه بیرونی پد حرکت سریع تری دارد و اصطکاک بیش تری نسبت به مرکز آن تولید می‌کند، این قسمت معمولا حامل پولیش کمتری هست؛ بنابراین به خصوص در قسمت‌های پیچیده، مانند دستگیره ها، آینه ها، گوشه ها، و خطوط سپر می‌توان تنها از لبه بیرونی پد استفاده کرد، البته با مراقبت بیشتر.

گام چهارم
وقتی کارتان تمام شد، تمامی قسمت‌ها از جمله درب ها، بدنه و کاپوت ماشین را دوباره به دقت با دست شستشو دهید و اینبار پس از شستشو بدنه را به طور کامل خشک کنید.

گام پنجم
استفاده از یک لایه واکس بر روی رنگ به عمل پولیش کمک خواهد کرد و عیوب سطحی باقی مانده را پوشش می‌دهد. بر روی یک پد فوم نرم ترکیبی از واکس خمیری و پولیش نهایی به نسبت ۶۰:۴۰ آغشته نمایید.

با سرعت متوسط و باحرکت به عقب و جلو و اعمال فشار کم، اما ثابت شروع به گسترش واکس بر روی خودرو کنید. این کار را تا زمانی که سطح کاملا خشک و تمیز شود ادامه دهید.

گام ششم
پس از خشک شدن واکس، بدنه و مناطق دیگر ماشین (پنجره ها، چراغ ها، و غیره) را از واکس و پولیش پاک کنید و توجه کنید که این کار را با یک پارچه پنبه‌ای نرم انجام دهید.

پولیش شیشه
سطوح شیشه‌ای با توجه به این که همواره سطح صاف و صیقلی دارند در معرض خطرات و آسیب‌های احتمالی هستند. برای سطوح شیشه‌ای ممکن است مواردی نظیر خط و خش‌های ریز یا درشت و کدر شدن رخ دهد. تمامی این موارد را تا حدودی می‌توان با استفاده از پولیش مناسب برطرف کرد.

زبری پولیش یکی از نکاتی است که در حین خرید باید به آن توجه کنید و با توجه به میزان و عمق خط و خش‌های شیشه نسبت به خرید آن اقدام کنید. یک سری کیت نیز وجود دارد که مخصوص بازسازی شیشه‌های آسیب دیده است. دستگاهی نیز به نام بافر وجود دارد که با استفاده از این دستگاه می‌توان تاثیر پولیش بر روی قطعه را بالا برد.


پولیش پلاستیک

پلاستیک به خصوص در صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد. بخش‌های مختلفی از جمله سپر، آینه بغل، داشبورد و سایر موارد از پلاستیک ساخته می‌شود.

سطح پلاستیک نیز همانند سطح شیشه ممکن است دچار آسیب و خط و خش‌های مختلف شود که با استفاده از پولیش مناسب می‌توان آن‌ها را برطرف کرد. در گذشته از کره بادام‌زمینی یا خمیر دندان برای از بین بردن خط و خش‌ها استفاده می‌شد، اما امروزه شرکت‌های مختلف تولیدکننده پولیش، نوع مخصوص پلاستیک را تولید کرده‌اند که به راحتی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار