برگزاری دومین جلسه محاکمه گروه عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو
جلسه محاکمه گروه عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی در حال برگزاری است.
به گزارش خودروکار، دومین جلسه محاکمه گروه عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی در حال برگزاری است.
قاضی صلواتی در ابتدا گفت: در ۱۳.۷.۹۸ شروع دومین جلسه محاکمه متهمین گروه عظام به مدیریت عباس ایروانی با حضور مستشاران دادگاه، وکلای مدافع و نماینده دادستان را به صورت علنی اعلام میکنم.
قاضی صلواتی مفاد مواد ۳۵۴ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری را قرائت و تفهیم کرد و از متهم ردیف اول عباس ایروانی خواست در جایگاه حاضر شود و خود را معرفی کند.
متهم ردیف اول گفت: من عباس ایروانی هستم دیپلمه مسئول گروه هلدینگ عظام و سابقه کیفری ندارم.
قاضی صلواتی گفت: شما در سال ۶۶ به اتهام ارتشا و اختلاس بازداشت بودید، توضیح دهید؟
متهم ایروانی گفت: آن موضوع مربوط به من نبود.
قاضی ضمن تفهیم اتهام گفت: دفاعیات خود را مطرح کنید.
این متهم گفت: ضمن ارادت به گروه عظام که ۳۰ سال است در خط تولید فعال هستند از اینکه این فرصت را به من دادید ممنونم، اما ایکاش اجازه میدادید در جلسه قبل من از خودم دفاع میکردم.
قاضی تذکر داد: این موضوع طبق روال قانونی بوده است از شما میخواهم مراقب اظهارات خود باشید.
متهم ایروانی مدعی شد: موارد اتهامی را قبول ندارم و از قاضی میخواهم اعلام کند شاکیان چه کسانی هستند، ظاهرا گمرک یکی از شاکیان است که یک مورد اتهامی ما را اعلام کرده و در بقیه موارد ما مرتکب خلافی نشدهایم. شاکی ما در واقع معاونت اقتصادی اطلاعاتی سپاه است.
این متهم ادامه داد: در سال ۹۶، پروندهای به نام قاچاق کالا برای مجموعه عظام گشودند و در اواخر ۹۷ محموله ما در گمرک قزوین ضبط شد. گمرک در آن موقع از ما ۲۵ درصد گرفته بود در حالی که باید ۵ درصد میگرفت.
وی مدعی شد: تا سال ۹۶ هیچ ارز دولتی نگرفتیم، درباره رشوه که در کیفرخواست ذکر شده بهتر نبود که مبلغ آن را اعلام میکردید.
این متهم گفت: درباره ارتباط ناسالم با مسئولین هیچ مصداقی وجود ندارد و کلی گویی است. همچنین در این کیفرخواست بحث بانکی مطرح شده که جای تعجب دارد.
متهم ردیف اول گفت: در سال ۹۷ به حفاظت سپاه شکایت کردیم و از دادگاه میخواهم این گزارش را ضمیمه پرونده کند. دیگر دفاعی ندارم.
قاضی صلواتی ضمن تذکر به متهم گفت: در جایگاه بمانید و درباره بند بند اتهامی دفاع کنید.
متهم مدعی شد: من دفاعیاتم را مطرح کردم.
قاضی گفت: در مورد بند اول و موضوع قاچاق توضیح بدهید.
متهم ایروانی مدعی شد: هیچ قاچاقی انجام نشده است، مقصر ترخیص کار بود. تمام مدارک را ما درست تحویل دادیم.
متهم ایروانی مدعی شد: علت اینکه به ما اتهام اخلال و قاچاق میزنند این است که آنها در زندان به همکاران ما گفتهاند اگر اقرار کنید به شما تخفیف میدهیم، اقرار آنها قانونی نیست.
قاضی صلواتی در این لحظه به متهم تذکر داد: شما در جایگاه متهم قرار دارید و نمیتوانید بگویید که اقرار آنها قانونی نیست، مجدد به شما تذکر میدهم مواظب اظهارات خود باشید.
متهم ایروانی گفت: دستوری از طرف بنده نبود، ولی در این جایگاه همه مسئولیت را قبول میکنم.
قاضی صلواتی درباره بند اتهامی معاونت در جعل اسناد این متهم از او پرسید.
متهم ایروانی گفت این موارد را قبول ندارد.
قاضی همچنین به بند دیگر اتهامی یعنی معاونت در استفاده از اسناد مجعول اشاره کرد و متهم در دفاع از خود گفت این موارد را قبول ندارم و درباره رشوه و جعل اسناد در جریان نیستم.
قاضی صلواتی گفت: درباره فراری دادن حامد خاتمی پور از خود دفاع کنید.
متهم مدعی شد: من او را فقط یک بار دیدهام، اینها همه فشار و تهمت است.
قاضی صلواتی در این هنگام اقاریر آقای روغنی را قرائت کرد.
متهم ادعا کرد: اینها همه حرف است اگر سند دارید ارائه بدهید.
قاضی صلواتی اقرار خاتمی پور را قرائت کرد.
متهم ایروانی گفت: خودشان باید جوابگو باشند. اقرارهای انجام شده که قرائت میکنید قابل قبول نیست تا قبل از بخشنامه آقای جهانگیری ما هیچ ارز دولتی نگرفتهایم، اینهایی که اقرار کردهاند باید مستند باشد.
قاضی صلواتی گفت: این اقاریر مستند است به آن بخش هم خواهیم رسید.
به گزارش خبرگزاری میزان، این پرونده ۷ متهم دارد؛ متهم ردیف اول عباس ایروانی فرزند رضا، مدیر گروه عظام، تولید کننده قطعات خودور متهم است به: افساد فی الارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان، رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم.
متهم ردیف دوم امیر رضا رفیعی، فرزند پرویز، قائم مقام فروش گروه عظام؛ متهم به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور؛ مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو، معاونت در پرداخت رشوه؛ معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم.
متهم ردیف سوم مرتضی روغنیها فرزند علی، معاون امور بینالملل گروه عظام، متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور؛ مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو، معاونت در پرداخت رشوه؛ معاونت در جعل اسناد معاونت در استفاده از سند مجعول مشارکت در فراری دادن متهم.
متهم ردیف چهارم حامد خاتمی پور، فرزند اسماعیل، ترخیص کار گمرک، متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو، جعل اسناد، استفاده از اسناد مجعول، استفاده از مهر مجعول اتاق بازرگانی چین و پرداخت رشوه.
متهم ردیف پنجم مرداد علی کرم نیا، فرزند موسی، کارمند گمرک، متهم است به دریافت رشوه، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو.
متهم ردیف ششم حسن صفریان فرزند حسین، کارمند گمرک متهم به دریافت رشوه، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو.
متهم ردیف هفتم مهدی شهابی فرزند نصرالله، کارمند گمرک، متهم است به دریافت رشوه، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو.
منبع: میزان
انتهای پیام/