به گزارش خبرنگار خودروکار، این کپسول ها که در بازه ای از زمان به دلیل خطرناک بودن، از آن ها تحت عنوان بمب های متحرک یاد می شد، از اساسی ترین محصولاتی است که باید مورد ارزیابی دوره ای قرار گیرد چرا که هرگونه سهل انگاری در این زمینه منجر به بروز حادثه ای جبران ناپذیر خواهد شد
این در حالیست که نگاهی به آمار گازسوز کردن های غیر استاندارد در کشور، میزان بالایی از حوادث را نشان می دهد.
محمودرضا طاهری، مدیرکل استاندارد استان تهران یه تازگی از اعلام بازرسی ادواری ۱۱ هزار مخزن CNG منصوبه بر خودروهای گازسوز استان تهران، در سه ماهه ابتدای سال جاری، خبر داده و گفته طی این مدت، بازرسان استاندارد ۲۰۰ نازل CNG جایگاهی را مورد آزمون قرار دادند.
اما این که بازرسی از این کپسول ها بر عهده کدام ارگان است، کار نظارت را تا اندازه ای دشوار می کند.نگاهی به موتورهای جستجو نشان می دهد که در چند سال گذشته بازرسی ادواری از جایگاه های CNG در حیطه وظایف شرکت بلزرسی کیفیت و استاندارد ایران بوده نه خودروهای دارای این کپسول ها.
بر اساس قانون تعریف شده ای، خودروهای CNG که بیش از سه سال در حال تردد هستند باید تحت بازرسی ادواری قرار بگیرند. براین اساس بازرسی نصب و بازسنجی کیفیت مخازن نصب شده بر روی خودروها با توجه به حجم قابل توجهی از ذخیره گاز فشرده با دمای پایین از حساسیت بالایی برخوردار است.
براین اساس از آن جا که سازمان ملی استاندارد وظیفه نظارت دوره ای بر همه محصولات را برعهده دارد، به طور قطع این بازدید نیز بر عهده این سازمان خواهد بود.
در همین حال سعید تاجیک، معاون اجرایی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به تشکیل کارگروهی با هدف نظارت بیشتر در این زمینه می گوید: کارگروهی متشکل از وزارت کشور ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد تشکیل تا نسبت به تایید صلاحیت و صدور گواهی در این زمینه اقدام کنند.
وی می افزاید: بر اساس این طرح همه خودروهای گازسوز باید براساس مصوبه هیات دولت نسبت به دریافت تایید صلاحیت با هدف دریافت گواهی سلامت اقدام کنند.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ادامه می دهد: با در اختیار داشتن این گواهی، کیت CNG و کپسول آن مورد بازرسی قرار می گیرد و در صورت سلامت کپسول، خودروی مورد نظر موفق به دریافت گواهی شده و در غیر این صورت کپسول امحا خواهد شد.
تاجیک با تاکید بر این که بازرسی از این کپسول ها در حیطه وظایف شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد نیست، اظهار می کند: با این حال قرار است این شرکت به سایر سازمان ها در این طرح کمک کند چرا که متولی اصلی، وزارت صنعت و سازمان ملی استاندارد هستند.
وی در خصوص چگونگی بازرسی از این کپسول ها نیز یادآور می شود: برای این کپسول ها استاندارد ملی تعریف شده و مراکزی در سراسر کشور که مورد تایید سازمان ملی استاندارد هستند، وظیفه بازرسی از این کپسول ها را برعهده دارند که هرگونه تایید از سوی این شرکت ها مورد تایید خواهد بود
به گفته تاجیک، پرداخت تسهیلات دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی گازسوز کردن خودروها نیز در قالب طرح نوسازی و دریافت تایید صلاحیت از کارگروه مربوطه بوده و انتظار می رود با اجرایی شدن آن از این پس شاهد کاهش تقاضا برای گازسوز کردن های غیر استاندارد باشیم.
به گزارش خودروکار، این اقدامات در حالی وارد فاز اجرایی شده که با توجه به آمار چشمگیر حوادث ناشی از گازسوز کردن غیر اصولی خودروها به نظر می رسد هیات دولت باید زودتر دست به چنین اقدامی می زد اما به هرحال ماهی را هروقت از آب بگیرید تازه است، بنابراین باز هم جای امیدواری است که پرداخت این تسهیلات هرچند اندک و الزام برای دریافت گواهی سلامت، می تواند سلامت تعداد زیادی از مصرف کنندگان این خودروها را تضمین کند.
انتهای پیام/