کد خبر: ۱۸۲۸۵
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
خودروکار گزارش می دهد؛

برقی ها پایان دهنده سلطه خودروهای سوخت فسیلی

خودروهای برقی در مقایسه با خودروهای مصرف کننده سوخت فسیلی، بسیار پاک تر و مناسب جهت تحقق حیاتی عاری از آلایندگی هستند.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بازار خودروهای برقی روز به روز در حال رونق است و حضور این دوست داران محیط زیست در اقصی نقاط دنیا نیز نسبت به گذشته پررنگ تر شده است. حال سوال اینجاست که چه مدت طول می کشد تا این خودروها در سراسر دنیا مورد اقبال واقع شوند و بر سلطه ی خودروهای سوخت فسیلی و تداوم آلوده ساختن محیط زیست توسط آنها پایان دهند؟

بنا به گزارش بلومبرگ، تولید و عرضه باتری های لیتیوم یون برای خودروهای برقی رشد قابل توجهی را نشان می دهد و حتی تولید این باتری می تواند تحت کنترل یک بخش جدید در این صنعت قرار گیرد. استفاده از باتری های لیتیوم یون در دوازده سال گذشته در صنایع مختلف کاربرد بسیاری در تولید ابزار و وسایل تمام برقی داشته است و این رونق باعث شد در سال 2006 میلادی برای نخستین بار در خودروهای برقی نیز از باتری های لیتیوم یون استفاده شود. حال شاهد این هستیم که ساخت باتری های لیتیوم یون به بخش مهمی در صنعت خودروسازی بدل شده است.



در سال 2006 که خودروهای برقی مجهز به باتری های لیتیوم یون شدند، حداقل به بازه زمانی هشت ساله نیاز بود که این سبک خودروهای برقی در جهان شناخته شده و رایج شوند. طی این مدت زمان، خودروهای برقی تنها 15 هزار مگاوات انرژی را در سراسر جهان مصرف کرده اند. کاملا واضح است که دخیره و مصرف این میزان انرژی با روی کار آمدن باتری های لیتیوم یون محقق شده است؛ باتری هایی که از سال 2014 تا 2017 میلادی در بازه ای 3 ساله موفق به 4 برابر کردن آمار انرژی مورد استفاده به میزان 71 هزار مگاوات شدند.

بی شک از سال 2014 تا 2017 میلادی دو دلیل مهم در رونق خودروها برقی وجود دارد؛ یکی رسوایی آلایندگی خودروهای دیزل گروه خودروسازی فولکس واگن که موجب بی اعتمادی مردم جهان به این خودروها شد و دیگری نیز فعالیت هایی که بر کاهش انتشار گاز کربن دی اکسید تاکید داشتند. ممنوعیت های تردد خودروهای دیزل و بنزینی یکی پس از دیگری در کشورهای اروپایی مطرح شد و همین باعث شد تا خودروسازان رویه ای جدید برای پاسخ به نیاز بازار در سالهای آینده، که با ممنوعیت و کاهش اقبال از خودروهای سوخت فسیلی همراه است، اتخاذ کنند.

گرچه برهه زمانی 2014 تا 2017 میلادی نقطه عطفی در تاریخ روی کار آمدن خودروهای برقی و باتری های لیتیوم یون است، اما سال 2016 را نقطه اوج می دانند زیرا در این سال بود که 50 درصد  باتری های لیتیوم یون تولید در دنیا توسط خودروهای برقی مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب خودروسازان به مشتری اصلی شرکت های تولید کننده باتری لیتیوم یون  تبدیل شدند.

کارشناسان بر این باورند که استفاده و رونق خودروهای برقی با باتری های لیتیوم یون در دنیا تا 5 سال آینده روندی به مراتب صعودی تر برهه طلایی 3 ساله مذکور خواهد داشت. همچنین روز به روز  با روی کار آمدن خودروهای برقی بیشتر به بازار، میل به داشتن محیط زیستی فاقد آلودگی به زودی فروش خودروهای بنزینی و دیزل را به حداقل رسانده و گذشت زمان با مرگ تدریجی خودروهای مصرف کننده سوخت فسیلی همراه خواهد بود.




مترجم خودروکار: فاضل سوری
منیع: otomobilgazetesi.com
انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار