خودروکار گزارش می دهد؛
بلندپروازترین خودروی رالی در تاریخ +تصویر
در تاریخ مسابقات رالی خودروهای مختلفی حضور داشته اند که هر کدام سرنوشت خودشان را دارند در این میان برخی خودروها هستند که با خوش بینی تمام وارد مسابقات شدند در حالی که تمام دنیا می دانستند اتفاق خوشایندی برای آنان رخ نخواهد داد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، زمانی که صحبت از یک خودروسازی به نام سانرایز (طلوع خورشید) در دهه 1970 میلادی می شود حتما ذهن ها به سمت قاره آسیا می آید. اما این خودروساز از میان چین، کره و ژاپن که به نسبت خودروسازان بهتری در این قاره کهن هستند بیرون نیامده است و باید نام آن را در یکی از استان های جنوب شرقی هند یعنی بنگالور دنبال کنید.
این خودروسازی در سال 1975 فعالیت خود را آغاز کرد و اولین محصولش یک خودروی چهار در اما سه چرخ بود که بادال نام داشت. از آنجایی که هند با انگلستان رابطه خیلی خوبی داشته است، این خودروساز نیز به سمت انگلیسی ها کشیده شد و نامش را به سیپانی تغییر داد و تولید انواع خودرو فایبرگلاس را آغاز کرد. اولین کار آن ها تولید یک کپی از روی ریلاینت کیتن انگلیسی بود.
ریلاینت کیتن در انگلستان طی 7 سال تنها 4074 نسخه تولید شد و مدل هندی آن از این هم نایاب به شمار می آید. این خودرو بسیار سبک بود و با نام سیپانی دلفین وارد بازار شد. این شرکت با خوش بینی تمام وارد مسابقات رالی 1987 شد تا با قدرتمندانی در این زمینه به رقابت بپردازند. این سال دقیقا مصادف بود با رونمایی از فراری F40 که دنیا را مبهوت خود کرده بود.
آنها وارد این مسابقه شدند در حالی که راننده های این خودرو ویکی چاندوک و مانوج دلال نام داشتند. این خودرو به طرز عجیبی توانست در مسابقات رالی جنوب هند مقام اول را کسب کند و نکته جالب اینجاست که آن ها به عنوان یکی از خوش بین ترین تیم های تاریخ رالی شناخته می شوند که توانستند در مقابل دیگر تیم های قدرتمند به مقام اول برسند.
با این حال از سال بعد از این مسابقات با ورود سوزوکی ماروتی 800 دیگر پایان عصر سیپانی فرا رسید و این خودرو هیچ موفقیت دیگری بدست نیاورد. در ادامه حیات سیپانی تا میانه دهه 90 میلادی به فعالیت خود ادامه داد و در این مدت با تولید خودروهای بسیار بد خاطرات قدیم خود را در میان مردم از بین برد.
مترجم خودروکار: محمد امین زمانیمنبع : motorauthority.com
انتهای پیام/