به گزارش خبرنگار خودروکار، برگزاری تست های جاده ای بلند مدت یکی از ویژگی های بارز شرکت مدیران خودرو است که هر از گاهی برای محک زدن توان و کیفیت خودروها در تورهای دراز مدت ایران و جهانگردی بیشتر ویژه خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو برگزار می شود. سفر چهار روزه مدیران خودرو با محصولات MVM از 22 تا 25 اسفندماه با حرکت از تهران به سمت شمال غرب و عبور از شهرهای رشت، آستارا، اردبیل، تبریز، ارومیه، سنندج و همدان و بازدید از نمایندگی های شرکت مدیران خودرو در این شهرها ادامه و با بازکشت به سمت تهران و طی بیش از 2 هزار کیلومتر، با وجود به همراه داشتن خودرو امداد بدون بروز هیچ مشکلی پایان یافت.
خودروهای زیر پای گروه خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو، دو دستگاه MVM X33S Sport و دو دستگاه MVM X22 بود که از بین X22 ها یکی اتوماتیک و دیگری نوع اسپرت دنده دستی بود. این مهم باعث شد در طی سفر همه خبرنگاران به خوبی ویژگی های سواری تک تک خودروها را به خوبی بررسی کنند.
در هر خودرو چهار خبرنگار بالغ به همراه تجهیزات و کوله بار سفر خود حضور داشتند که باعث شد این نوع چیدمان شبیه ساز بسیار خوبی برای سفرهای بلند مدت یک خانواده پنج نفره با محصولات کراس اوور MVM باشد که از این رو خودروهای مورد بحث یک چالش حقیقی را از سر گذرانده اند.
X22، چالاک و جذاب
کراس اوور X22 بر پلتفورم تغییر یافته MVM 315 شکل گرفته است اما با این وجود ذره ای شباهت بین این کراس اوور و مدل 315 احساس نمی شود. X22 که با شعار «حس جوانی» به بازار کشور عرضه شد، در نمای ظاهری خود هماهنگی و پیوستگی را به نمایش می گذارد که به راستی نمی توان ایرادی به طراحی آن وارد کرد. این مهم که در مدل X33S نیز به خوبی دیده می شود، نشان دهنده سیر تکاملی بسیار سریع چینی ها در مرحله طراحی اتاق و ظاهر خودرو است که با توجه به ابعاد جمع و جور تر به سگمنت کراس اوور تعلق دارد و بدون شک انتخاب بسیار مناسبی برای زوج های جوان و جوانان است.
X22 از پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر 16 سوپاپ تنفس طبیعی یورو 5، به قدرت 105 اسب بخار در دور 6000 و گشتاور 135 نیوتون.متر در دور 2750 بهره می برد که در زمره 10 پیشرانه برتری کشور چین شناخته می شود. این خودرو با دو گیربکس 4 سرعت اتوماتیک معمولی (AT) یا 5 سرعت دستی در بازار ایران عرضه می شود که مهم ترین تفاوت دینامیکی را بین دو نمونه ایجاد می کند.
نسخه دنده اتوماتیک با داشتن یک دنده کمتر از نمونه دستی، تعداد انتخاب دنده ها متناسب باسطح جاده را کمتر می کند. همچنین به دلیل عدم وجود قابلیت تیپ ترونیک، نمی توان دنده را بصورت دستی انتخاب کرد، به همین دلیل توان حرکتی نمونه دنده اتوماتیک X22 در جاده های تند و تیز و سربالایی از نمونه دستی محدود تر است.
اگرچه از پیشرانه اقتصادی X22 با مصرف سوخت ترکیبی 6.1 (در نمونه اتوماتیک)/5.9 (در نمونه دستی) نمی توان انتظار ارائه قدرت و گشتاور نجومی داشت اما همین پیشرانه در ترکیب با گیربکس دنده دستی که به بهترین شکل ممکن با پیشرانه هماهنگ است، به شکل غیر قابل باوری عملکرد دینامیکی متفاوت تر از نمونه اتوماتیک را به نمایش می گذارد.
X22 خودرویی برای ارائه اعداد و ارقام نیست، اما نمونه دستی به لطف داشتن ضرایب دنده های بسیار نزدیک به هم، به خوبی با وزن 1245 کیلوگرمی و پیچ و خم جاده های کشور هماهنگ می شود و با وجود اینکه سرعت نهایی در نمونه دستی معادل 170 کیلومتر بر ساعت (160 کیلومتر بر ساعت در نمونه اتوماتیک) اعلام شده است می توان به جرات ادعا کرد که کشش پیشرانه تا دنده 3 به خوبی احساس می شود.
X33S اسپرت، جادار و قدرتمند
X33 نسل سوم حضور خود در بازار خودرو کشور را تجربه می کند و در میان موفق ترین و پرفروش ترین محصولات چینی بازار کشور قرار دارد. این کراس اوور به دلیل بازنگری در طراحی ظاهری مخصوصا در سومین نسل، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
X33S با ظاهری به روز شده و استفاده از سیستم روشنایی در روز در جلو و عقب خودرو (درست همانند X22) ظاهری به مراتب جذاب تر پیدا کرده است که بدون شک یکی از مهمترین المان های افزایش فروش و محبوبیت این خودرو پس از سه نسل حضور پیوسته در بازار خودرو کشور است.
این کراس اوور از پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر 16 سوپاپ یورو 5 به قدرت 136 اسب بخار در دور 5750 و گشتاور 180 نیوتون.متر در دور 4300 تا 4500 بهره می برد که به گیربکس ضریب متغیر(CVT) با قابلیت انتخاب حالت تیپ ترونیک در 7 سرعت متفاوت بهره می برد که شاید هنوز هم برای ایرانی ها کمی غریب باشد ولی با پیشرانه 2 لیتری X33S بسیار هماهنگ است.
این گیربکس ضریب متغیر مصرف سوخت تقریبی 9.5 لیتر در هر صد کیلومتر را برای این کراس اوور 1420 کیلوگرمی به همراه دارد و در عین حال، در ترکیب با پیشرانه 2 لیتری خودرو، واکنش های سریعی نسبت به پدال گاز از خود نشان می دهد مخصوصا زمانی که در حالت اسپرت تنظیم شود. این خودرو به واسطه داشتن اتاقی بزرگ تر از X22، هم در فضای داخلی و هم در فضای خارجی یک سر و گردن بالاتر از X22 می ایستد. وجود فضای بیشتر در خودرو در کنار داشتن صندوق بار بزرگ تر، به این معنا است که این خودرو انتخاب بسیار مناسب تری برای برای خانواده ها و افراد قد بلندتر است.
MVM در جاده
به عنوان بزرگترین مزیت این سفر زمینی، باید به تنوع جاده ها و اقلیم ها اشاره کرد که به خوبی همه جوانب خودرو را به چالش می کشد. آنچه با روحیه و سبک رانندگی یک ایرانی هماهنگ تر است بدون شک نمونه دنده دستی x22 است که با بیشترین بازده، نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. گیربکس ضریب نزدیک 5 سرعت X22 دنده دستی تقریبا برای هر شیبی دنده ای مناسب برای انتخاب کردن داشت و این مهم، فاکتوری است که در نمونه اتوماتیک X22 یافت نمی شود و این خودرو در نمونه اتوماتیک برای جبران کمبود به توان پیشرانه در دورهای بالاتر و استفاده از معکوس های متوالی متکی بود. به جرات می توان گفت نمونه اتوماتیک X22 در رانندگی پر ترافیک درون شهری کاربرد بیشتری دارد.
X33s اسپرت با استفاده از گیربکس ضریب متغیر در شتابگیری های ناگهانی صدایی متفاوت و زیاد به همراه دارد اما جز در شتابگیری اولیه، خودرویی چالاک و پا به گاز است. هر دو خودرو در حالت اسپرت واکنش بهتری به پدال گاز مشان می دهند اما اختلاف میان حالت اقتصادی و اسپرت در خودرو X33S با پیشرانه حجیم تر، به مراتب بیشتر و بهتر حس می شود و تمایل بیشتری برای شتابگیری دارد که با مدنظر قراردادن سگمنت قیمتی و کلاس خودرو، چندان ضعیف نیست.
X22 یا X33S؟
پاسخ به این پرسش هم سخت و هم آسان است. اما برای برگزیدن بهترین گزینه باید برخی از فاکتورهای اساسی میان دو خودرو را بررسی کرد.
X33S اسپرت به قیمت 85 میلیون و 400 هزار تومان، X22 اتوماتیک معمولی 70 میلیون و 200 هزار تومان و X22 دنده ای اسپرت 63 میلیون و 300 هزار تومان در بازار عرضه می شوند.
X22 در ظاهر ساختاری کوچک تر و اسپرت تر دارد و در نمونه دنده دستی، این حالت اسپرت گرایی در عمل نیز احساس می شود. با توجه به اینکه بیشتر مشتریان X22 را افراد کم سن و سال تر تشکیل می دهند، نمونه دنده دستی آن به دلیل ذات اسپرت تر و پاسخگویی سریع تر و بهتر به پدال گاز بیشتر توصیه می شود اما نباید از آسایش و لذت رانندگی با نمونه دنده اتوماتیک آن در ترافیک سنگین شهری گذشت. همچنین اختلاف قیمت بیش از 10 میلیون تومانی میان X22 و X33S اسپرت را نیز نباید از یاد برد چراکه می تواند به عنوان فاکتوری اساسی در انتخاب مشتری نقش بازی کند.
X33S اسپرت اما پیشرانه ای قدرتمندتر دارد و با داشتن فضای داخلی و محفظه بار بزرگ تر، سواری بهتری را به ارمغان می آورد. اگرچه نشیمن هر دو خودرو راحت و ارگنومیک طراحی شده است اما فضای بزرگتر داخل X33S اسپرت مخصوصا در صندلی ردیف دوم آسایش و راحتی بیشتری را در سفرهای طولانی تر به همراه دارد. همچنین X33S هماهنگی بیشتری با نیاز های یک خانواده پنج نفره دارد. از این رو دور از انتظار نیست که شعار X22 را حس جوانی انتخاب کرده اند.
هیچ یک از دو خودرو برای آفرود ساخته نشده اند اما هردو آن ها برای تامین نیاز های شهری و بین شهری یک خانواده ایرانی مناسب هستند. با این حال X22 بدون شک هماهنگی بیشتری با سلیقه یک شخصیت جوان دارد تا X33S. در عوض X33S برای سفرهای طولانی تر خودرویی کاربردی تر و توانمندتر است.
خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
انتهای پیام/