یادداشت/
آقای وزیر، جاده ها خرابند یا خودروها؟
وقتی تصادفات جاده ای، ترافیک و ناهموار بودن جاده ها و خیلی مسایل دیگر فقط بر سر خودروها خراب می شود، آقای وزیر بفرمایید آیا برف ابتدای هفته هم زیر سر خودروها بود؟
به گزارش خبرنگار خودروکار، روز یکشنبه بارش برف نه تنها مردم، بلکه وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری را غافلگیر کرد. وزارتخانه ای که یکی از زیر مجموعه هایش یعنی همان سازمان هواشناسی، از یک هفته گذشته هشدار برف و کولاک سنگین در کشور را داده بود، اما به رسم همیشه بازهم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، راه آهن جمهوری اسلامی و فرودگاه های کشور از این حجم از بارش برف را غافلگیر کرد.
البته شاید دلیل این همه غافلگیری نداشتن برف روب روی خودروهای شخصی مردم یا تردد بی موقع مردم در یک روز کاری در جاده ها بوده که باید ابتدا مردم به هشدارها دقت می کردند و اصلا از خانه شان بیرون نمی آمدند!
اما حالا مردم از خانه شان بیرون آمدند، سرکار رفتند و تقصیر خودشان هم بود که در برف ماندند؛ چون خودروهایشان همانند همیشه مناسب نبود. نه اینکه فکر کنید جاده ها، اتوبان ها و بزرگراه های کشور آمادگی برف یک متری و نیم متری را ندارد، بلکه فقط موضوع این بود که مسئولان در جلسه ستاد بحران بودند تا این بار هم تقصیر را بر گردن بد بودن خودروها و مدل رانندگی مردم بیاندازند، چون نه آسفالت ها مشکل دارد و نه شهرداری و سازمان راهداری در شن پاشی جاده کوتاهی کرده است!
اما از وضعیت جاده ها که بگذریم، به برف ناگهانی در کشور می رسیم. برفی که طی روزهای ابتدایی هفته در اکثر شهرهای کشور بارید، برفی است که تقریبا اکثر کشورها همه ساله آن هم بارها با آن همراه می شوند، اما غافلگیرشان نمی کند. اما از آن جایی که برای ایران حتی بارش برف هم غافلگیر کننده است، تا امروز که چهار روز از برف غافلگیر کننده گذشته است، هنوز برخی جاده ها با مشکل تردد دست و پنجه نرم می کنند و هنوز مسافران زیادی در فرودگاه ها و مسیرهای ریلی بلاتکلیف هستند.
البته در برخی جاده ها نیز هنوز برخی خودروهای رها شده توسط صاحبان خودروها توان خروج از جاده را ندارند و همچنان در گوشه جاده مانده اند که البته اگر چیزی از تایر و ضبط و متعلقاتشان مانده باشد و دزدان جاده ای به آن ها دستبردی نزده باشند.
حالا پس از چهار روز از برف غافلگیر کننده برای مسئولان، هنوز وزیر راه و شهرسازی توضیحی برای قصور و کوتاهی پیش آمده برای مسافران اعلام نکرده و فقط گفته است که« نگران ایرانم». اما آقای آخوندی، آیا شما که برای سومین بار وزیر این کشور شده اید و برای دومین بار مسئولیت وزارت راه های کشور را برعهده دارید، نباید بگویید که مشکل اصلی از کجا نشات می گیرد؟ آیا باید بازهم صبر کنیم تا تعطیلات نوروز فرا برسد و برای کاهش آمار تلفات جاده ای کف بزنیم و بگوییم که اقدامات سازمان راهداری باعث کاهش این آمار شد، نه به روز شدن خودروهای زیر پای مردم و رانندگی صحیح آن ها؟ آیا این بار هم باز تقصیر بر گردن خودروها است؟ پاسخگو باشید.
یادداشت از خبرنگار خودروکار؛ نگار میرکریمی
انتهای پیام/