به گزارش خودروکار، صنعت خودروسازی نیز مملو از قطعات یدکی و لوازم جانبی تقلبی است. امروزه شرکتها در تلاش هستند تا اقدامات سختگیرانهای را علیه سازندگان این قطعات تقلبی اعمال کنند؛ اما بااینحال، هنوز هم بخش عمدهای از بازار را قطعات تقلبی تشکیل میدهند. این قطعات تقلبی میتوانند صدمات جبرانناپذیری را به خودروی شما وارد کنند؛ مثلاً یک فیلتر روغن که وسیلۀ گرانقیمتی هم نیست، در صورت تقلبیبودن میتواند باعث خرابی موتور خودرو و هزینههای بسیار بالایی شود. پس چگونه میتوان لوازم یدکی تقلبی را از واقعی تشخیص داد؟ شاید این کار چندان آسان هم نباشد؛ اما در این مطلب سعی میکنیم انواع روش تشخیص لوازم یدکی اصل و تقلبی ماشین را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
برای خرید آرم های پراید کلیک کنید.
برای اینکه بهدرستی چیستی قطعات تقلبی خودرو را متوجه شوید، باید درک درستی از انواع قطعات خودروی موجود در بازار داشته باشید.
در بخش اول، قطعات اصلی وجود دارند. اینها قطعاتی هستند که بههمراه خودروی شما ارائه میشوند. در بخش دوم، قطعات سازندۀ تجهیزات OEM یا اصلی وجود دارند. اینها قطعاتی هستند که توسط همان شرکتی تولید میشوند که سایر قطعات خودروی شما را تولید کرده است.
برخی از برندهای خودرو، تمام قطعات خود را تولید نمیکنند. در واقع آنها بسیاری از قطعاتی که از محل دیگری تهیه کردهاند را بر روی خودروهای خود مونتاژ میکنند. در چنین مواردی، قطعات OEM برچسب سازندۀ خودروی شما را ندارند؛ اما هنوز قطعات اصلی هستند و تقلبی نیستند. آنها توسط شرکتی تولید میشوند که معمولاً قطعات خودرو را برای برند خودروی شما تولید میکند.
در بخش سوم، به قطعات پسازفروش میرسیم. اینها توسط یک شرکت شخص ثالث تولید میشوند و اگرچه ممکن است این قطعات، ارزانتر و از نظر کیفیت پایینتر از قطعات اصلی و OEM باشند؛ اما کاملاً واقعی هستند و تحت یک برند کاملاً واقعی و تأییدشده در بازار به فروش میرسند؛ مثلاً شرکت عظام، یک تولید کنندۀ بزرگ برای قطعات پسازفروش شخص ثالث در ایران است.
ازسویدیگر، قطعات تقلبی خودرو، توسط فروشندگان سودجو برای فریبدادن شما ساخته میشود. اینها قطعات تقلبی و بیکیفیتی هستند که بهاشتباه با عنوان قطعات اصلی یا پسازفروش معرفی میشوند؛ مثلاً یک جستوجو در اینترنت تحت عنوان «ساخت قطعۀ خودرو در پاکستان» بزنید و ویدیوهای مختلفی که بالا میآیند را تماشا کنید. چند جوان در یک کارگاه ساده و کوچک نشستهاند و قطعهای مانند فیلتر روغن، فیلتر بنزین و حتی لاستیک را تولید میکنند و سپس برچسب یک برند بزرگ را بر روی محصول خود میچسبانند و آن را به بازار عرضه میکنند! این قطعات میتوانند زیان جبرانناپذیری را به خودروی شما وارد کنند که معمولاً با قیمت پایینی هم در بازار عرضه میشوند. جالب است بدانید که FCAI (اتاق فدرال صنایع خودروی امریکا) در یک برنامۀ «تست خرید» دریافته است که 62 درصد از قطعات خودروی خریداریشده تقلبی بودهاند!
بهگفتG FCAI، خرید قطعات خودروهای تقلبی در طول همهگیری کرونا افزایش یافته است. قطعات تقلبی خودرو معمولاً بسیار شبیه قطعات اصلی یا پسازفروش ساخته میشوند. آنها حتی ممکن است با بستهبندی مشابه برند اصلی ارائه شوند که این موضوع تشخیص اصالت آنها را برای شما دشوار میکند.
برای خرید پیچ طبق پراید کلیک کنید.
رایجترین قطعات تقلبی فروختهشده عبارتاند از: کیسۀ هوا، قطعات موتور، شمع موتور، شیشۀ جلو، باتری، چراغ، فیلتر روغن، فیلتر هوا و لاستیک. این قطعات با قیمتهای بسیار پایین فروخته میشوند و ممکن است برای برخی وسوسهانگیز باشند. بااینحال، این محصولات از مواد ارزانقیمت و بدون انجام تست کیفیت تولید میشوند. قطعات تقلبی یا فیک خودرو از هیچ استانداردی پیروی نمیکنند؛ درنتیجه آنها هیچگاه ایمن نیستند. قطعات تقلبی پساز کمی استفاده خراب میشوند و در بدترین حالت، بسته به نوع قطعۀ تقلبی که خریداری کردهاید، باعث ایجاد آتشسوزی در موتور یا خرابی ترمز خودرو میشوند و بدین ترتیب برای جان انسانها خطرناک هستند؛ بنابراین اگر موفق به تشخیص لوازم یدکی اصل و تقلبی ماشین نشوید، ممکن است خودروی شما مشکلاتی نظیر آنچه که در ادامه میخوانید را تجربه کند:
سازندگان خودرو، راههای ممکن مختلفی را برای اطمینان از اینکه مشتریان قادر به تشخیص اصلبودن یا نبودن قطعات خریداریشده هستند، ارائه کردهاند:
بله! اگر فقط کمی با شکل و شمایل قطعات اصلی و بستهبندی آنها آشنایی داشته باشید، میتوانید خودتان لوازم یدکی اصل و تقلبی خودرو را تشخیص دهید:
برای خرید پیچ چرخ پراید کلیک کنید.
سخن پایانی
با پیشرفت تکنولوژی، «تقلب در صنعت» چه در زمینه لوازم یدکی خودرو و چه در حوزههای دیگر زندگی بشر، در حال پیشرفت است و بدینترتیب روش تشخیص لوازم یدکی اصل و تقلبی ماشین عملاً بسیار سخت شده است. پس بهترین راه برای محافظت از خود در برابر فریبخوردن این است که فقط از فروشگاههای قابل اعتماد خرید کنید. بهعنوان یک قاعده، شما باید از خرید از هر مکانیک یا فروشندهای که به او اعتماد ندارید اجتناب کنید، و مهم نیست که قیمت پیشنهادی آنها چقدر خوب بهنظر برسد. همچنین، در هنگام خرید با دقت بهدنبال نشانههای اصالت مانند هولوگرام، کدهای QR و گواهیهای اصالت باشید و فقط درصورتیکه از اصلبودن آن اطمینان کامل دارید، آن را خریداری کنید.
انتهای پیام/