به گزارش خبرنگار خودروکار، تنظیم صحیح باد تایرها تاثیر بسزایی بر میزان مصرف سوخت، میزان لاستیک سایی و البته رفتار و هندلینگ خودرو در سطوح مختلف دارد. از این رو تنظیم باد تایر به اندازه مناسب که بر اساس موقعیت، فصل و سطح مورد رانندگی تعین می شود، بسیار ضروری و مهم است. اما باید دانست که انجام این کار بسیار ساده است مخصوصا اگر لوازم مورد نیاز انجام آن را با خود داشته باشید.
لوازم مورد نیاز
وابسته اینکه چقدر از کارهای فنی خودرو خود را شخصا انجام می دهید یا اینکه چه استفاده بخصوصی از خودرو خود می کنید، ممکن است لازم باشد تا کیت باد را برای خودرو خود تهیه کنید. این کیت شامل یک پمپ باد قابل حمل کوچک پدالی یا برقی (با توجه به قیمت و عملکرد، نمونه های برقی بسیار کاربردی هستند)، درجه فشار سنج (معمولا به صورت استاندارد به همراه پمپ های باد برقی ارائه می شوند) و کیت سریع رفع پنچری است که تنها در مواقع حاد پنچری به کار می آید.
چگونه تنظیم کنیم؟
هرتایر بخصوص در هر خودرو میزان فشار باد معنی را تحمل می کند که معمولا از سوی کمپانی خودروساز در دفترچه راهنما خودرو بیان یا بر چهارچوب در سمت راننده حک می شود. از این رو کافی است تا ماه حداقل یک بار اقدام به بررسی و تنظیم فشار باد تایر خودرو خود کنید.
1-با کمک فشارسنج اقدام به تعین فشار باد تایر خودرو خود کنید. دقت داشته باشید فشار صحیح زمانی نمایش داده می شود که صدای خروج هوا از اطراف سوزن فشار سنج شنیده نشود.
2-درصورت کم بودن فشار باد تایر، به کمک پمپ باد اقدام به باد کردن تایر کنید. دقت داشته باشید که ترجیحا بیشتر از حد استاندارد مورد نیاز تایر به آن باد نزنید. از این رو هر چند ثانیه یک بار با فشارسنج میزان فشار باد را سنجید و در صورت عبور از حد مجاز، با کج کردن سوزن سر والو تایر، اقدام به کم کردن باد تا حد مجاز کنید.
درصورتی که تجهیزات لارم را با خود به همراه ندارید کافی است تا با مراجعه به یک تعمیرگاه یا آپاراتی شخصا اقدام به تنظیم باد کنید. البته در بسیاری از تعمیرگاه ها به اشخاص متفرقه اجازه کارکدن با تجهیزات را نخواهند داد. اما از آن جایی که تنظیم باد یک رویه روتین و همیشگی است توصیه می شود برای خرید لوازم مورد نیاز اقدم کنید.
نکات کنکوری:
1-توجه داشته باشید که در فصول سرد و در آب و هوای برفی و یا عبور از شن و ماسه، بادتایرها را اندکی کم می کنند تا با افزایش عرض تایر میزن اصطکاک نیز افزایش یابد.
2-در آب و هوای بسیار گرم نیز میزان باد تایر را اندک مقدار بسیار کمی کمتر از استاندارد در نظر می گیرند چرا که حرکت بر آسفالت و زمین داغ موجب افزایش اندک فشار هوای داخل تایرها می شود که شاید چندان محسوس نباشد اما در دراز مدت بهتر است که رعایت شود.
3-از تزریق نیتروژن بجای هوا در تایرهای معمولی خودروهای معمولی که در آب و هوا استاندارد تردد می کنند خودداری کنید. گاز نیتروژن به دلیل داشتن ملکول های بزرگ تر نسبت به هوا، میل کمتری برای فرار از خود نشان داده و درنتیجه کمتر از تایر فرار می کنند. همچنین مقاومت نیتروژن در برابر تغییرات ملکولی حاصل از گرما و سرما بیشتر از هوا است. اما با وجود این مزایا، این اختلاف ها به اندازه ای محسوس نیست که ارزش استفاده در خودروهای معمولی را داشته باشد. استفاده از نیتروژن بیشتر در خودروهای گرانقیمت و قدرتمند با کاربری های خاص توصیه می شود.
خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
انتهای پیام/