کد خبر: ۲۱۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵

عرضه دوگانه‌سوزها در سراشیبی

براساس آمارهای منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید انواع خودروی دوگانه‌سوز در خطوط تولید خودروسازان داخلی با افت ۴۶ درصدی همراه بوده است.
به گزارش خودروکار، افت تولید دوگانه‌سوزها در شرایطی است که طی چند روز گذشته اخباری مبنی‌بر استفاده مجدد از کارت سوخت در فرآیند سوختگیری خودروها از سوی دولت منتشر شده است، هرچند دولت علت بازگشت کارت سوخت را جلوگیری از قاچاق سوخت اعلام کرده است با این حال برخی از کارشناسان معتقدند این اقدام به افزایش قیمت سوخت در آینده منجر خواهد شد.

از این رو پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای دوگانه‌سوزها با توجه به فاصله قیمتی میان بنزین و گاز در ماه‌های آینده افزایشی شود. با این حال با توجه به مشکلاتی که خودروسازان در تامین قطعات موردنیاز خود در خطوط تولید با آن مواجه هستند، نمی‌توانند به این حجم از تقاضا پاسخ دهند؛ به‌طوری‌که کاهش تولید در ۷ ماه سال‌جاری گویای این مساله است.

در مجموع تا پایان مهر، ۳۱ هزار و ۹۰۲ دستگاه انواع خودروی دوگانه‌سوز از سوی شرکت‌های خودروساز به بازار عرضه شده است. این در حالی است که طی مدت مشابه سال گذشته، شرکت‌های خودروساز توانسته بودند ۵۹ هزار و ۲۴۴دستگاه خودروی دوگانه‌سوز را تولید کنند. در ۷ ماه گذشته، سهم ایران‌خودرو از تولید دوگانه‌سوزها، ۲۷هزار و ۷۱۰ دستگاه بود. این تعداد خودروی دوگانه‌سوز به سه مدل پژو پارس، پژو ۴۰۵ و سمند محدود می‌شود.

در میان آنها سمند دوگانه‌سوز بیشترین حجم تولید را به خود اختصاص داده است. سمند دوگانه‌سوز طی این مدت در ایران‌خودروی تبریز به تعداد ۱۲ هزار و ۶۶۰ دستگاه تولید شده است. در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، ۲۵ هزار و ۸۴ دستگاه سمند در این سایت تولید شده بود. این نشان‌دهنده افت ۵/ ۴۹ درصدی تولید این خودرو است. شرکت سایپا تنها با تولید خودروی تیبا در فهرست تولید دوگانه‌سوزها قرار دارد. این خودروساز طی ۷ ماه  سال‌جاری در مجموع ۴ هزار و ۱۹۲ دستگاه تیبا دوگانه‌سوز را در سایت سایپا کاشان، تولید کرده است. تولید این خودرو نیز با افت ۴۰ درصدی به نسبت مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است؛ بنابراین در حال حاضر تنها ۴ مدل خودروی دوگانه‌سوز در شرکت‌های خودروساز داخلی تولید می‌شوند.


منبع:دنیای اقتصاد


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار