به گزارش خبرنگار خودروکار، در بدو ورود به نمایشگاه خیل جمعیتی که به سمت باجه های فروش بلیط غرفه ایران کلاسیکا سرازیر شده بودند باور کردنی نبود. سال گذشته غرفه تخصصی خودروهای کلاسیک و وینتج ایران کلاسیکا که در سالن های جانبی نمایشگاه خودرو تهران برگزار شدند با وجود قیمت 10 هزار تومانی بلیط ورودی، استقبال چشمگیری را تجربه کرد. امسال نیز از این قائده مستثنی نبود و ایران کلاسیکا جمعیت زیادی را به سمت خود کشید.
با آگاهی از این مهم که ایران به واسطه تاریخچه پربارخود همچون کشور کوبا، یکی از بزرگترین و ارزشمندترین کلکسیون خودروهای کلاسیک جهان را دراختیار دارد، برای آن دسته از کسانی که وقت خود را به بازدید از نمایشگاه خودرو تهران اختصاص داده اند قطعا تجربه ای مفید تر از بازدید خودروهای کلاسیک و وینتجی نبود که سالیان دراز برای مردم ایران خاطره ساختند.
خودروهای حاضر در ایران کلاسیکا دومین دوره از نمایشگاه خودرو شهر آفتاب در سه سالن مختلف پراکنده شده و هر یک تاریخچه، فرهنگ، دوره و رویکرد متفاوتی از زمان را به نمایش می گذاشتند.
در بخش ورودی موزه تماشاگه خودرو تهران (که مدت طولانی است به منظور نوسازی و تغییرات مهندسی بسته است) برخلاف تصور، برخی از خودروهای خاص از جمله پورشه 911، رولزرویس، پنتر GT، مرسدس-بنز پولمان، آلفا رومئو و فراری را در خود جای داده بود که تقریبا تمام آن ها از دوره حکومت پهلوی برجای مانده اند.
همانطور که انتظار می رفت غرفه خودروهای آمریکایی پربار تر و مطلوب تر از سایر غرفه ها است. از آنجایی که بازار خودرو کشور سالیان دراز است که به روی خودروهای برتر این غاره غربی بسته است، مردم سعی دارند با بازدید از این خودروهای منحصر به فرد یا خاطره جوانی خود را زنده کنند و یا تصویری از آینده صنعت خودرو آمریکا را متجسم شوند. خودروهای برتر این غرفه را تعداد زیادی از برترین های خاورمیانه از جمله شورولت کامارو بالدوین موشن با پیشرانه 454 به قدرت 510 اسب بخار، یکی ازتعداد انگشت شمار تولید شده در جهان، فورد ماستنگ مک 1 مدل 1969، اولدزمبیل 442، استیودبیکر، پونتیاک فایربرد نسل دوم، کدیلاک فلیت وود و سویل، جیپ CJ7 و داج چارجر مدل 1969تشکیل می دهد.
غرفه پر بازدید دیگر به آلمانی ها متعلق است که برندهای معتبری از جمله مرسدس-بنز، ب ام و و فولکس واگن تشکیل شده و مدل های محبوبی چون S کلاس، سری 6، بیتل و کمپر را در میان خود جای داده است. بخش خودروهای انگلیسی هرچند کوچک اما با حضور جگوار E-Type بسیار پربار جلوه می کند. همچنین قسمت مخصوص به هیلمن هانتر و پیکان های تولیدی ایران ناسیونال که در وضعیتی مثال زدنی نگهداری شده بودند نیز بدون شک بار نستالژی بسیاری برای بیننده به همراه دارد.
لازم به ذکر است که بخش عمده ای از غرفه ایران کلاسیکا به ماکت های کلکسونی و خاص اختصاص یافته است که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد صنعت خودرو را در خود جای داده و ماکت های آن بین 300 هزار تومان تا بیش از 1 میلیون تومان ارزش مادی به همراه دارند.
اگر زحمت سرازیر شدن تا شهر آفتاب در ترافیک سنگین مسیر را بر خود حلال کرده اید، در صرف 5 هزار تومان هزینه بیشتر برای بازدید از غرفه ایران کلاسیکا تردید به خود راه ندهید که مشاهده آن همه نگین خاک خورده و مقایسه آن با صنعت خوردرو امروز کشور خودمان و حتی آنچه در جهان دیده می شود بدون شک ذهن شمارا تا روزها درگیر خود خواهد کرد و در فضای مجازی تا مدت ها شما را از عکس بی نیاز می کند.
خبرنگار خودروکار: مصطفی انیسی
انتهای پیام/